We Jazz tuo runoilija Pekka Kejosen kattavan jazzkokoelman musiikinharrastajien saataville

75
lukukertaa
Pekka Kejonen.

Suomalaisen beat-kirjallisuuden isänä pidetyn Kejosen jazzkokoelmassa on erityisen vahva edustus avantgarde-jazzilla ja kotimaisilla julkaisuilla. Kokoelman ensimmäinen osa tulee myyntiin perjantaina 23.10. We Jazzin levykaupalla Vallilassa.

We Jazz tuo Vallilassa sijaitsevan levykauppansa kautta saataville merkittävän jazzkokoelman perjantaina 23.10. Edesmenneen runoilija Pekka Kejosen (1941–2020) kuolinpesän levyt löytävät tiensä takaisin musiikinharrastajien levysoittimille We Jazzin ja Pekka Kejosen pojan Petri Kejosen yhteistyössä toteuttamassa hankkeessa.

”On kutkuttavaa päästä tutkimaan Kejosen kaltaisen vannoutuneen jazzkeräilijän kokoelmaa ja on hienoa, että levyt ja kirjat saavat nyt uuden elämän”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Olen erityisen ilahtunut siitä, että kokoelmasta löytyy harvoin saatavilla olevia kotimaisia helmiä sekä myös vähemmän tunnettuja ulkomaisia löytöjä erityisesti avantgarde-jazzin saralta. Tällaisiin projekteihin kuuluu aina myös surua ja haikeutta, mutta lopulta levyjen jatkuvassa liikkeessä on jotain hyvin lohdullista. Kohtelemme Kejosen kokoelmaa samalla kunnioituksella kuin toivoisimme omia rakkaita levyjämmekin kohdeltavan.”

Pekka Kejosen kokoelma pitää sisällään noin 1200 vinyylilevyä, 2000 CD:tä, sekä aimo kasan jazz-aiheisia kirjoja ja DVD-levyjä. Kokoelma tuodaan myyntiin vähitellen We Jazzin levykaupan kautta alkaen perjantaina 23.10. ja siitä eteenpäin levyjä lisätään viikottain perjantaisin. Lisäksi levyt soivat We Jazz -kollektiivin jäsenten toimittamissa Radio Helsingin ohjelmissa Jazz kiinnostaa ja Matti Nives, sekä IDA Radion We Jazz -ohjelmassa.

Pekka Kejonen syntyi Kuopiossa 18.4.1941 ja kuoli kotonaan Vilppulassa 10.9.2020. Häntä pidetään suomalaisen beat-kirjallisuuden isänä. Kejosen ensiteos Jamit ilmestyi vuonna 1963 ja sitä ennen hän toimi myös jazzmuusikkona. Myöhemmin Kejonen esitti runojaan mm. duona basisti Teppo Hauta-ahon kanssa. Vuonna 1967 Kejoselle myönnettiin valtion kirjallisuuspalkinto. Hänen teoksensa Kädettömän taputuksia valittiin vuonna 2010 vuoden aforismikirjaksi.

We Jazz Record Shop avasi ovensa marraskuussa 2019 laajentaen samalla festivaalistaan ja levymerkistään tunnetun We Jazzin toimintaa. Levykaupan missiona on tarjota Vallilassa laadukas ja lämminhenkinen musiikinharrastajien kohtaamispaikka, josta löytyvät niin käytetyt kuin uudetkin julkaisut.

We Jazz Record Shop
Eurantie 8-10 LH 211
00550 Helsinki

Avoinna ti-pe 15-19 ja la 12-16.
shop/at/wejazz.fi

Levykaupan Facebook-ryhmä
Discogs-verkkokauppa