Sointi Jazz Orchestran neljäs studioalbumi, Kolibri, julkaistaan perjantaina 6.11.

163
lukukertaa
Kuva: Teemu Mattsson.

Sointi Jazz Orchestran uusi albumi koostuu yhtyeen taiteellisen johtajan Rasmus Soinin kuudesta yhtyeelle kirjoittamasta sävellyksestä, jotka ovat syntyneet neljän viime vuoden aikana. Kolibrin sävellykset ovat ammentaneet inspiraatiota mm. kaupungistumisesta, teknologisesta murroksesta ja hektisestä elämänrytmistä – asioista, joiden rinnalla yksilö helposti unohtuu. SJO:n tavaramerkiksi muotoutuneet runsaasti vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset, polveilevat mukaansatempaavat sävellykset ja taidokkaat improvisaatiot luovat kokonaisuudesta ainutlaatuisen big band -kokemuksen.

”Uusi materiaali oli todella hienoa jälkeä, erityisesti Babbage ja Kaupunki-impressio loivat vaikutelman että bändin seuraava levy tulee olemaan debyyttiä parempi, joten odotukset ovat korkealla.” -Jazzpossu

Nuorten ammattilaisten muodostama Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu 18-henkinen yhtye. Yhtye tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, jonka tuottaa epätavallinen instrumentaatio ja tuoreet vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset. Yhtye tuottaa vuosittain uusia ennakkoluulottomia ja yllätyksellisiä konserttikokonaisuuksia, joiden sävellykset ja sovitukset on juuri Sointi Jazz Orchestralle räätälöityjä.

Albumilla soittavat Petteri Hietamäki, Sami Leponiemi, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Pekka Seppänen, Teemu Mattsson, Tomi Nikku, Tommi Kolunen, Jasmin Afaneh, Hannes Kaukoranta, Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Aaro Huopainen, Kenneth Ojutkangas, Aleksis Liukko, Oskari Siirtola ja Joona Räsänen sekä albumin yhdellä raidalla vieraileva norjalainen saksofonisti-säveltäjä Marius Neset.

Albumin on äänittänyt ja miksannut Mikko Renfors, ja masteroinut Jaakko Viitalähde. Sen tuotannosta vastaavat Mikko Renfors ja Rasmus Soini ja graafisesta ilmeestä Juha Koivusalo. Albumin singlejulkaisun, Skriptin, musiikkivideo on Lasse Parkkilan käsialaa: https://www.youtube.com/watch?v=mSk348EAzDc.

Kolibrin julkaisupäivä 6.11.2020

Julkaisija: Nova Records Oy

(Albumin solistit sulkeissa)

Alku (Aleksis Liukko – piano)
Skripti (Tomi Nikku – trumpetti)
Kaupunki-impressio (Oskari Siirtola – basso, Sami Leponiemi – alttosaksofoni, Petteri Hietamäki – sopraanosaksofoni, Frans Thomsson – sopraanosaksofoni)
Babbage (Mikko Haanpää – pasuuna)
Kolibri feat. Marius Nesset (Marius Nesset – saksofonit, Joona Räsänen – rummut)
Piano Cadenza (Aleksis Liukko – piano)
Jyrä (Pekka Seppänen – baritonisaksofoni)

Sointi Jazz Orchestran levynjulkaisukonsertit:
12.11. Savonlinnan Kulttuurikellari, Savonlinna
13.11. Espoon kulttuurikeskus, Espoo
27.11. Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenranta
1.12. Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki

www.sointijazzorchestra.com