Manuel Dunkelilta uutta musiikkia

151
lukukertaa

Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen julkaisee uuden albumin 5.11.2021 (suoratoistona 26.11.). Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Dunkelin tuore levy, Northern Journey, jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin. Suupalana uunituoreesta albumista julkaistaan sinkku Mr. Nelson 29.10.2021.

Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Jaska Lukkarinen. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan, joista saadaan nauttia myös uusimman julkaisun myötä.

Dunkel on kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista jazzmuusikoista jo 1990-luvulta saakka. Dunkelin oma tuotanto käsittää tähän mennessä jo kuusi albumia, minkä lisäksi hän on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa. Oman kvartettinsa ohella Dunkel on soittanut esimerkiksi UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Manuel Dunkel: Norther Journey (ECD-201151)

TRACKLIST:

1. Puzzle
2. New Planets
3. Law of Nature
4. Mr. Nelson
5. Yesterday’s Dream
6. Comodo Dragon
7. My Heart Says
8. Northern Journey

ISRC: FIECL2100201…208

Manuel Dunkel: sax, compositions
Alexi Tuomarila: piano
Antti Lötjönen: bass
Jaska Lukkerinen: drums