Uxila Exile julkaisee esikoislevynsä

109
lukukertaa

Jazzkvartetti Uxila Exile julkaisee esikoislevynsä 29.10.2021. Eurooppalaisen nykyjazzin, kokeellisen rytmimusiikin ja jazzin perinteiden välimaastossa seikkailevan kvartetin debyytti kantaa nimeä Songs for Harry S. Truman. Uxila Exilelta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi singlea, Wings ja Crane Island, jotka ovat kahmineet lukuisia soittolistapaikkoja Spotifyssa (mm. Jazz X-press ja Hot Brass).

Uxila Exilea luotsaa vibrafonisti ja säveltäjä Ilkka Uksila. Uksilan lisäksi yhtyeessä soittavat palkittu trumpetisti Tomi Nikku, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Ville Luukkonen. Yhtyeen musiikki kumpuaa osin elokuvien ja kirjojen maailmasta, osin Uksilan omista havainnoista. Sävellykset ovat melodisia ja helposti lähestyttäviä, ja niiden tarinallinen luonne vetoaa kuulijan mielikuvitukseen.

Uxila Exilen kärkihahmo Ilkka Uksila tunnetaan monipuolisesta tyylilajien hallinnasta ja improvisointikyvyistään. Uksila on oman kvartettinsa lisäksi soittanut useissa muissakin yhtyeissä (mm. The Watercolors ja Tomi Nikku Quintet). Trumpetisti Tomi Nikku on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, ja soittaa lukuisissa eri kokoonpanoissa (mm. Sointi Jazz Orchestra, Bowman Trio ja Maxxxtet). Nikku on Pori Jazz Rising Star -palkinnon saaja vuosimallia 2021. Myös basisti Joonas Tuuri on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta ja soittaa Uxila Exilen lisäksi muissakin jazzyhtyeissä (mm. JAF Trion ja Susanna Alexandra Quarteti). Rumpali Ville Luukkonen tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka on järjestänyt useita helsinkiläisiä jazzklubeja ja esiintynyt esimerkiksi Aurora Hentunen Quartetin ja Quun riveissä.

Ilkka Uksila – vibrafoni, sävellykset
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – basso
Ville Luukkonen – rummut