Panu Savolainen julkaisee livealbumin Kärki konsetissa

147
lukukertaa


Vibrafonisti Panu Savolainen julkaisee Toivo-yhtyeensä sekä kapellimestari Jaakko Kuusiston johtaman Helsingin kaupunginorkesterin kanssa taltioidun Kärki konsertissa –konserttialbumin Toivo Kärjen syntymän 106-vuotispäivänä perjantaina 3.12.2021. Kärjen mestariteoksista koostuva kokonaisuus on taltioitu Helsingin Musiikkitalossa säveltäjän 100-vuotisjuhlavuonna marraskuussa 2015. CD:nä ja digitaalisesti julkaistavan albumin ensimmäinen single Vanhan veräjän luona on julkaistu digipalveluissa perjantaina 22.10.

Albumi koostuu Toivo Kärjen klassikkosävelmistä, joita raikkaina ja yllättävinä jazzhenkisinä sovituksina tulkitsee Savolaisen ohella kitaristiTeemu Viinikaisesta sekä basisti Jori Huhtalasta koostuva Panu Savolainen Toivo -yhtye yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.Kolmikon vuonna 2015 julkaiseman Music by Toivo Kärki -albumin sovituksiin osittain pohjautuvista sinfoniaorkesterisovituksista vastaavat Marzi Nyman, Mikko Hassinen, Timo Alakotila sekä Panu Savolainen. Suurta kiitosta saanut konserttikokonaisuus esitettiin Kärjen 100-juhlavuonna Jaakko Kuusiston johtamana yhteensä viiden eri sinfoniaorkesterin kanssa.

Helsingin Musiikkitalossa marraskuussa 2015 Toivo-yhtyeen, HKO:n ja Jaakon kanssa vietetty ilta lukeutuu oman elämäni tärkeimpiin, ja siitä tehdyn äänityksen julkaiseminen onkin pyörinyt mielessä jo useamman vuoden ajan. Korona-aika kaikkine peruutuksineen antoi lopullisen kipinän albumin saattamisen valmiiseen asuunsa, ja olo onkin erittäin onnellinen siitä, että tämä konserttikokonaisuus saadaan viimein dokumentoitua kaikkien kuultavaksi. Nöyrimmät kiitokseni haluankin osoittaa mukana olleille muusikoille, Helsingin kaupunginorkesterille sekä Toivo Kärjen perikunnalle albumin mahdollistamisesta, Panu Savolainen kertoo.

Panu Savolainen tunnetaan lukuisten yhteistyöprojektiensa ohella vuonna 2009 perustetusta Herd-triostaan. Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on omien yhtyeidensä lisäksi esiintynyt viime vuosina mm. JPP-, sekä Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtyeiden kanssa. Hänen viimeisin albuminsa Soiva julkaistiin helmikuussa 2021.

Vuosittain yli 110.000 kuulijaa tavoittava Helsingin kaupunginorkesteri on lähes 140 toimintavuotensa aikana kehittynyt kansainvälisesti yhä vaikuttavammaksi sinfoniaorkesteriksi, jonka tunnistettava sointi on tärkeä osa helsinkiläistä äänimaisemaa. Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina parhaillaan toimiva kapellimestari, viulisti ja säveltäjä Jaakko Kuusisto kuuluu suomalaisen musiikin kärkinimiin, joka on kotimaisten orkestereiden ohella johtanut mm. Minnesotan, Sydneyn sekä Melbournen orkestereita.

Loistava esimerkki päättyvältä vuodelta on tapa, jolla jazzmuusikko Panu Savolainen putsasi Toivo-yhtyeensä ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa pölyt Toivo Kärjen sävellyksistä tämän syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi.” – Helsingin Sanomat konsertista 2015

Panu Savolainen Toivo & Helsingin kaupunginorkesteri: Kärki konsertissa
Julkaisija Doorbell Music, digi & CD (DOORBELL0018). Julkaisupäivä 3.12.2021.

Panu Savolainen, vibrafoni / Teemu Viinikainen, kitara / Jori Huhtala, kontrabasso
Helsingin kaupunginorkesteri, kapellimestari Jaakko Kuusisto

1. Muista minua / 2. Vanhan veräjän luona / 3. Kulkurin välike / 4. Kulkurin iltatähti / 5. Täysikuu / 6. Kuin lapsena ennen / 7. Onni, jonka annoin pois / 8.Hiljainen kylätie / 9. Kaksi vanhaa tukkijätkää / 10. In the Running / 11. Eron hetki on kaunis / 12. Lentävä kalakukko / 13. Jos vielä oot vapaa

Sävellykset Toivo Kärki, paitsi 3. säv. Savolainen, Viinikainen & Huhtala.
Sovitukset Timo Alakotila & Panu Savolainen (1), Mikko Hassinen & Panu Savolainen (2, 4, 8, 9), Marzi Nyman (5, 13), Marzi Nyman & Panu Savolainen (6, 7), Panu Savolainen, Teemu Viinikainen & Jori Huhtala (10), Panu Savolainen (11, 12).
Äänitetty Helsingin Musiikkitalossa 24.11.2015. Äänitys, miksaus ja masterointi Enno Mäemets.

Kuuntele Vanhan veräjän luona digipalveluissa: https://snd.click/vanhan-verajan-luona

www.panusavolainen.com / www.facebook.com/panusavolainenvibes / www.instagram.com/panusavolainen