Kitaravirtuoosi Ossi Maristo julkaisee esikoisalbuminsa 15.10.2021

56
lukukertaa

Kitarataiteilija Ossi Maristo julkaisee esikoisalbuminsa ’Arc’ perjantaina 15.10. Instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyylilajeissa kulkeva albumi on tämän maailmanluokan kitaristin ja hänen yhtyeensä taidonnäyte ja on syksyn kovimpia kotimaisia genrensä julkaisuja. Jos Eric Johnsonin tai Guthrie Govanin musisointi miellyttää, Mariston albumi antaa varteenotettavan kotimaisen vaihtoehdon.

Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on musiikkialan sisäpiirissä tunnettu lahjakkuus, mutta nyt myös suuri yleisö pääsee nauttimaan Ossin kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitosta ja hänen omista sävellyksistään. Loistavan kitaransoiton lisäksi Mariston yhtye tekee myös vakuuttavaa työtä. Albumilla soittavat Ossin lisäksi Kasperi Kallio (koskettimet), Tapio Backlund (basso) sekä Jonne Taavitsainen (rummut). 

Metropoliasta valmistunut Maristo aloitti musisoinnin 9-vuotiaana pianolla, mutta löysi kitaran 12-vuotiaana ja vietti teinivuodet soittaen aina kun mahdollista, välillä myös koulusta lintsaten. Varhaiset musiikilliset vaikutteet olivat rock/AOR/pop -vetoisia, mutta syventyminen soittimensa saloihin toi mukanaan myös kiinnostuksen jazzin ja jazzfuusion maailmoihin. 

”Useiden eri tyylilajien ymmärtäminen ja niiden yhdistäminen ovat auttaneet minua löytämään oman ääneni kitaristina ja säveltäjänä. Lisäksi yhtyeeni soittajilla on kaikilla hieman erilaiset musiikilliset taustat, ja sen vuoksi ’Arc’ -albumin musiikki on kaikkea muuta kuin tavanomaista”, kertoo Maristo albumin taustoista.

Arc -albumin julkaisukonsertti pidetään Helsingissä Tiivistämöllä julkaisupäivänä, perjantaina 15.10.
 

Ossi Maristo LIVE:
15.10. Tiivistämö, Helsinki (w. Atte Aho & Mr.Fastfinger)
https://www.tiketti.fi/mr-fastfinger-ossi-maristo…/77317
OSSI MARISTO: Arc (ECD-2021143) 

Tracklist:

1. The Hunt
2. Supernovae
3. Vincent
4. Remembrance
5. Maldivian Multiball
6. Shadowfigures
7. Travelmates

ISRC: FIECL2100194…200

Julkaisija:
Eclipse Music

Jakelu:
Supersounds Music (Suomi)
Record Heaven (Ruotsi)
Galileo Music (Saksa)
Xango Music (Benelux)
I-DI Distribution (RotW)