Kahden big bandin yhteinen joulushow

63
lukukertaa
Kahden big bandin yhteinen joulushow The Big Xmas – UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Ilmavoimien Big Band yhdistävät voimansa, solisteina Elena Mindru ja Antti Koivula.

Jos big band on iso, on kaksi big bandia tuplasti!

Konsertit Helsingissä 13.12. ja Jyväskylässä 15.12. Liput nyt myynnissä!
 
 
Luvassa on harvinaislaatuinen ilta kahden suomalaisen ammatti- big bandin siivittämänä. Ensimmäistä kertaa samalle lavalle nousevat UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Ilmavoimien Big Band saavat solisteikseen laulajat Antti Koivulan ja Elena Mindrun. Jos big band on iso, on kaksi big bandia tuplasti!

Ohjelmassa on tunnettuja joululauluja kotimaasta ja maailmalta big bandeille sovitettuna. Ilmavoimien Big Bandin ja Antti Koivulan repertuaarissa on vauhdikkaita pop-rock-joululauluja Brian Setzeristä EWF:ään ja James Browniin.

UMO Helsinki Jazz Orchestran eteen ensimmäistä kertaa nouseva Elena Mindru taas tulkitsee amerikkalaisia swing- ja jazz- joululauluja mm. Ella Fitzgeraldilta ja Frank Sinatralta. Tämä on ennen näkemätön joulushow, jossa kaksi Suomen parasta big bandia esiintyvät myös yhteisnumeroissa!

– Olen kuullut, että suomalainen joulunvietto on hieman vakavampaa kuin kotimaassani Yhdysvalloissa. Erityisesti näin korona-ajan jälkeen haluamme tuoda tällä konsertilla svengiä ja riemua joulun aikaan, kertoo UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka.

– Yhteiskonserttiajatus on kytenyt mielessä jo pidempään. Tiedossa ei ole, että vastaavaa tempausta olisi tehty aikaisemmin täällä Suomessa, ainakaan joulukonsertin muodossa. Odotan tätä yhteistyötä kovasti, sillä UMO on maailmanluokan orkesteri, jonka muusikot tekevät vakuuttavaa säveltaidetta omissa projekteissaan – myös opettajina ja mentoreina. Tulossa on huippuhienot konsertit Jyväskylässä ja Helsingissä! Työni puolesta olen musiikin suurkuluttaja, mutta tätä en jättäisi itsekään väliin, naurahtaa päällikkökapellimestari Jaakko Nurila Ilmavoimien Big Bandista.

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Ilmavoimien Big Band
feat. Antti Koivula & Elena Mindru – The Big Xmas

Ma 13.12.2021 klo 19 // Kulttuuritalo, Helsinki
Ke 15.12.2021 klo 19 // Paviljonki, Jyväskylä
Konsertin kesto n. 2 h 15 min, sis. väliajan. Konsertin lipunmyynti on alkanut Lippupisteen kanavissa hintaan 39 € / 34 €.
  
Antti Koivula (s. 1982) on laulaja, joka on tullut tunnetuksi My First Band -yhtyeen solistina kiertäen mm. Sunrise Avenuen lämppärinä ympäri maailman. Viime aikoina hänet on nähty myös yhtenä MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa -kisan solisteista. Vahvaääninen viihdyttäjä on kotonaan niin presidentinlinnan itsenäisyysvastaanotolla kuin Frank Zappan musiikin, popin, taidemusiikin tai rhythm’n bluesin parissa.

Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Upeasta esiintymisestään ja improvisaatioistaan tunnettu Mindru esiintyy säännöllisesti isojen orkestereiden solistina molemmissa kotimaissaan Suomessa ja Romaniassa muiden maiden ohella. Hän on julkaissut omalla nimellään neljä jazzlevyä, joista uusin, Hope, julkaistiin v. 2021. Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. www.elenamindru.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Ilmavoimien Big Band (Ilmavoimien soittokunta) on Suomen ainoa viihde- ja rytmimusiikkiin erikoistunut soittokunta, joka tunnetaan vauhdikkaista esiintymisistään maamme eturivin solistien kanssa. Puolustusvoimallisten tilaisuuksien, AALTO-sarjan big band -konserttien ja Puolustusvoimien kesäkiertueen lisäksi Ilmavoimien Big Bandin esiintymisiin kuuluu kirkollista työtä ja musiikkikasvatusprojekteja. Jyväskylän Tikkakoskella sijaitseva Ilmavoimien soittokunta on perustettu vuonna 1977, ja sillä on pitkät perinteet big band -musiikin soittamisessa. www.ilmavoimiensoittokunta.fi