Habib Koité Jazz Happeningin ohjelmalisäys

84
lukukertaa
Kuva: Michel de Bock.

Vapautuneiden koronarajoitusten myötä Tampere Jazz Happening täydentää juhlavuoden tarjontaansa myöhäisillan konserttitilaisuudella perjantaina 5.11.2021, jolloin Klubin lavalle nousee malilainen laulaja-kitaristi Habib Koité yhtyeineen.  

Perinteisten tarinankertojien sukuun syntynyt ja Malin Bamakon kansallisessa taideakatemiassa opiskellut Habib Koité on täydentänyt mielikuvia malilaisesta musiikista ja sen monimuotoisuudesta. Noin kahdenkymmenen miljoonan asukkaan Mali ei ole yhden, kahden tai edes kolmen musiikin maa. Akustisen kitaran pääsoittimekseen valinnut ja kuusi studioalbumia tehnyt Koité kutsuu itselleen ominaista tyyliä nimellä danssa-doso ja on maininnut yhdeksi länsimaiseksi innoittajakseen jo edesmenneen J. J. Calen.  

Nyt toista kertaa Suomessa konsertoiva Koité esiintyy Klubilla klo 01.00 perjantain ja lauantain välisenä yönä. Liput (25/20 €) myy ennakkoon Tiketti. Katso koko Tampere Jazz Happeningin juhlavuoden ohjelma täältä: https://tamperejazz.fi/ohjelma/