Aili Järvelältä ja Sointi Jazz Orchestralta yhteinen levy

44
lukukertaa

Laulaja-lauluntekijä Aili Järvelä ja Sointi Jazz Orchestra julkaisevat uuden Unituulia-albumin pe 22.10. Levynjulkaisua juhlistetaan ennakkoon keskiviikkona 20.10. Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Sielukkaana ja aitona tulkitsijana tunnettu Aili Järvelä ja nopeasti yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista jazzorkestereista noussut Sointi Jazz Orchestra julkaisevat yhdessä uuden suomenkielisen albumin, joka kantaa nimeä Unituulia. Perjantaina 8.10. julkaistu single Päiväpääsky antaa lupauksen vahvasta kokonaisuudesta, jossa Järvelän ääni ja puhuttelevat tekstit virtaavat Sointi Jazz Orchestran rikkaan äänimaiseman parina. 

Unituulia-albumi on koskettava ja tunnelmallinen kokonaisuus uusia Aili Järvelän säveltämiä ja sovittamia suomenkielisiä laulelmia, jotka Sointi Jazz Orchestran poikkeuksellisen monipuolinen instrumentaatio ja Järvelän sielukas ääni herättävät eloon. Kappaleet kantaesitettiin vuonna 2018, ja nyt viimein Järvelän säveltämät, sanoittamat ja sovittamat laulut julkaistaan myös albumina. 

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut oman tien kulkija, joka ei pelkää eksyä reitiltään. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten syksyllä 2013 perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut Rasmus Soini. SJO tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista.

“Vuonna 2016 tein kappaleen Kaikesta kaukana osallistuakseni sillä Uuden musiikin kilpailuun. Kappaletta ei hyväksytty mukaan kisaan, mutta Rasmus ihastui siihen siinä määrin, että kysyi, josko haluaisin tehdä muutaman kappaleen lisää sovitettuna big bandille ja tehtäisiin konsertti SJO:n kanssa. Suostuin empimättä. En ollut aiemmin sovittanut big band kokoonpanolle, siispä haaste oli inspiroiva.”
-Aili Järvelä

http://www.eclipsemusic.fi

Unituulia-levynjulkaisukonsertti Musiikkiteatteri Kapsäkissä ke 20.10. klo 19. Liput 20/10 €, Lippu.fi.

Tracklist:

1. Unituuli tuivertaa / 2. Päiväpääsky / 3. Keväthuuto / 4. Mä jään tässä / 5. Kato nyt mua / 6. Roihuvuori / 7. Kanssasi matkaa jaan / 8. Kaikesta kaukana

Aili Järvelä / laulu
Rasmus Soini / musiikinjohto

Petteri Hietamäki / altto- ja sopraanosaksofoni, huilu
Sami Leponiemi / alttosaksofoni, klarinetti
Frans Thomsson / altto- ja tenorisaksofoni, klarinetti
Janne Saarinen / tenorisaksofoni, oboe
Pekka Seppänen / baritonisaksofoni, bassoklarinetti, klarinetti, huilu 

Tommi Kolunen / trumpetti, flyygelitorvi
Tomi Nikku / trumpetti, flyygelitorvi
Joona Kilponen / trumpetti, flyygelitorvi
Jasmin Afaneh / trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu

Hannes Kaukoranta / käyrätorvi
Mikko Haanpää / pasuuna
Hooper Santos / pasuuna
Panu Luukkonen / pasuuna
Kenneth Ojutkangas / tuuba


Aleksis Liukko / piano
Oskari Siirtola / kontrabasso
Joona Räsänen / rummut

Abdissa “Mamba” Assefa / perkussiot kappaleissa Kato nyt mua ja Keväthuuto
Anssi Salminen / kitara kappaleessa Kato nyt mua

Kappaleet 1-7 on äänitetty Finnvoxin B-studiossa 14.-16.6.2021
Äänitys ja miksaus / Joonas Saikkonen
Masterointi / Pauli Saastamoinen
Valokuvat / Antti Kokkola
Ulkoasu / Juha Koivusalo

Julkaisija:
Eclipse Music / Tapio Ylinen

Jakelu:
Supersounds Music (Suomi)
Record Heaven (Ruotsi)
Galileo Music (Saksa)
Xango Music (Benelux)
I-DI Distribution (RotW)