Johanna Iivanaiselta akustisvoittoista juurimusiikkia

144
lukukertaa

Valovoimainen laulaja-lauluntekijä johdattaa uudella levyllään maanläheisiin ja americana-vaikutteisiin tunnelmiin. Huippusuositun SuomiLOVE-tv-ohjelman solistina suurelle yleisölle tutuksi tullut Iivanainen juhlistaa levyä lokakuun alussa käynnistyvällä mittavalla Suomen-kiertueella.

Johanna Iivanainen julkaisee uuden englanninkielisen albuminsa Broken River 24. syyskuuta. Jo kahden vuosikymmenen ajan suomalaisen musiikin huipputasolla operoinut monipuolinen laulaja-lauluntekijä johdattaa uutukaisellaan kuulijansa amerikkalaisesta juurimusiikista ammentavalle akustisvoittoiselle matkalle, jonka pääosassa ovat Iivanaisen kirjoittamat kappaleet ja pelkistetty mutta sävyrikas tulkinta. Iivanainen yhtyeineen lähtee lähes 30 paikkakuntaa käsittävälle levynjulkaisukiertueelle, joka alkaa 6.10. Espoon Sellosalista. Promise To Keep, toinen single uudelta albumilta, on julkaistu 13.8. 

Useat Broken River -albumin lauluista ovat syntyneet mökillä joen varrella Iivanaisen äidin synnyinseuduilla, jossa artisti on viettänyt suuren osan elämästään. Musiikissa on aistittavissa vahvoja americana-vaikutteita, jotka kumpuavat sikäläisestä juurimusiikista, mutta myös elokuvien ja televisiosarjojen maalailemasta kuvastosta. 

”Tämä levy on syntynyt kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien. Luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa”, Iivanainen avaa albumin syntyprosessia. ”Levysoittimella soi usein singer-songwriter suosikkini Shawn ColvinJackson Browne ja Joni Mitchell. Tätä taustaa vasten peilaten englanninkielistä tekstiä tuntuu syntyvän joskus helpommin kuin suomenkielistä ja niin kävi tämän levyn kanssa”, sekä suomeksi että englanniksi levyttänyt artisti kertoo. 

Tänään julkaistava single Promise To Keep on koskettava kertomus häpeästä ja kivusta, mutta myös toivosta, joka johdattaa vaikeuksien yli. Kappale on Mikko Iivanaisen sävellys, ja kuten koko levyllä, Johanna Iivanaisen herkkää tulkintaa kannattelee edellä mainitun kitaristin, basisti ja taustalaulaja Juho Kivivuoren sekä rumpali Mikko Hassisen muodostama yhtye.

Promise To Keep Spotifyssa

Sävykkäällä ja luonnollisella äänellään suomalaisia jo 90-luvun lopulta hurmannut Johanna Iivanainen (s. 1976) on hätkähdyttävän monipuolinen laulaja ja säveltäjä, jonka lähes 50 levytyksen mittaiseen diskografiaan mahtuu niin jazzia, accappellaa, poppia, dancea kuin lastenmusiikkiakin. Alun perin jazzlaulajana esiin noussut ja mm. historian ensimmäisen Sony Jazz -palkinnon vuonna 2003 vastaanottanut Iivanainen on uransa aikana tehnyt yhteistyötä mm. Eero KoivistoisenOtto DonnerinJukka PerkonTimo AlakotilanMaria Kalaniemen ja Edu Kettusen kanssa sekä esiintynyt suurien orkestereiden, kuten UMO Helsinki Jazz OrchestraSinfonia LahtiHelsingin kaupunginorkesteri ja Turun Filharmoninen orkesteri solistina. Koko kansan tietoisuuteen Iivanainen nousi viimeistään huippusuositun SuomiLOVE-tv-ohjelman solistina vuosina 2014–2019. Tällä hetkellä aktiivisiin kokoonpanoihin kuuluvat Johanna & Mikko Iivanainen Duo sekä vuonna 2020 debyyttialbuminsa julkaissut Altamullan Road, jota Iivanainen luotsaa yhdessä Johanna Kurkelan kanssa.

Johanna Iivanainen: Broken River
Iivana Records CD/digi (IIVRE002, julkaisupäivä 24.9.2021)
Jakelu Suomessa: Iivana Records
Digijakelu: Ranka Kustannus

1. Overall I’m Fine / 2. Forgive Your Heart / 3. Colors / 4. Ever Learn / 5. Crossfire / 6. Who Am I To Judge You / 7. Standing In Line / 8. On Cloud Nine / 9. See You Happy / 10. Promise To Keep / 11. Broken River / 12. Tiny House

Säv. & san. Johanna Iivanainen, paitsi 2. & 11. säv. Johanna Iivanainen & Mikko Iivanainen ja 10. säv. Mikko Iivanainen 

Johanna Iivanainen – laulu & piano/rhodes
Mikko Iivanainen – kitarat
Juho Kivivuori – kontrabasso & taustalaulu
Mikko Hassinen – rummut

Tuottaja: Johanna Iivanainen
Äänitys, miksaus ja masterointi: Jyri Sariola / Mimix Studios
Kuvat ja kansi: Tanja Ahola

Johanna Iivanainen kiertueella
06.10. Sellosali, Espoo

07.10. Konserttitalo, Kotka

08.10. Monikkosali, Nurmijärvi

09.10. Kitee-sali, Kitee

14.10. Teatteri PROvinssi, Salo
15.10. Vuotalo, Helsinki

16.10. Kulttuurimeijeri, Mäntsälä

20.10. Kulttuurikeskus Korundi, Rovaniemi

21.10. Kaupunginteatteri, Oulu

22.10. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska

23.10. Poppari, Jyväskylä

27.10. G Livelab, Tampere

28.10. Poleeni, Pieksämäki

29.10. Koutasali, Kajaani

30.10. Hannikaisen sali, Nurmes

31.10. Pato-klubi, Kuusankoski
05.11. Kulttuurisali, Mäntyharju

06.11. Kulttuuritalo Virta, Imatra 

10.11. Teatteri, Riihimäki
11.11. Kankaanpääsali, Kankaanpää
12.11. Kalevan Navetta, Seinäjoki
13.11. Karvia-sali, Karvia
18.11. Maxim, Kuopio

20.11. Suisto-klubi, Hämeenlinna

24.11. Eino Säisä-sali, Iisalmi

25.11. Kulttuurisali, Toholampi

26.11. Raahe-sali, Raahe

27.11. Koivu- ja Tähti Kulttuurikeskus, Muhos
dexviihde.fi/artisti/johanna-iivanainen

johannaiivanainen.com
facebook.com/johannaiivanainen
instagram.com/johannaiivanainen