FRANK FRANK FRANK julkaisee ainutkertaisen maailmansa

94
lukukertaa
Kansisuunnittelu: Tuomas Saikkonen.


Stina Koistinen – laulu, efektit
Anni Elif – laulu, syntetisaattori
Amanda Blomqvist – laulu, rummut, samplet

Kolmen lahjakkuuden muodostama trio FRANK FRANK FRANK, eli Stina Koistinen, Anni Elif sekä Amanda Blomqvist, tarjoaa kirjaavaa taide-poppia suoraan sydämestä. Yhtyeen ainutkertaiseen maailmaan sukeltava EP -julkaisu FRIDA ilmestyy 17.9.2021.

FRANK FRANK FRANKin musiikki on kiinni tämän hetken taiteellisen electropopin virtauksissa, mutta luottaa myös yllätyksellisiin improvisaatiohin ja upeasti toteutettuihin lauluharmonioihin.

 Frank Frank Frank on orgaaninen, voimakas, kerroksellinen, rohkea, rosoinen, yhteinen voima, yksi olento, kolmipäinen koira. Yhtye saa vaikutteita mm. PJ Harveyn, Feistin ja Arthur Russellin omintakeisista maailmoista. Improvisaatiopiireissä tutustuneet Frankit ovat soittaneet yhdessä vuodesta 2015, jolloin bändi soitti ensimmäisen keikkansa Göteborgin Art Pop -festivaaleilla. Sittemmin trio on keikkaillut muun muassa Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa, Italiassa ja Ruotsissa.
Trio kertoo Frida -EP:stä näin:
“Frida koostuu kappaleista, joista jokainen on oma maailmansa ja tarinansa. Biisit ovat epätavallisia poplauluja, joissa seikkaillaan eri genrejen ja teemojen äärellä vapautuneesti ja lopputulos on orgaaninen ja soljuva kokonaisuus. Frida on käynyt läpi monta vaihetta ja nyt meillä on suuri ilo viimein vapauttaa sen maailmalle.”

Stina Koistinen on useasti ylistetty ja palkittu musiikintekijä. Pohjoismaisen musiikkipalkinnon ehdokkuus 2020 sekä Teosto-palkinnonvoitto 2019 ovat vain osa Koistisen meriittilistaa. Stinako ja Color Dolor ovat Koistisen keskeisimpiä projekteja ja ovat tehneet hänestä yhden mielenkiintoisimmista tekijöistä kotimaisen taidepopin kentällä.

Äänitaiteilija Anni Elif vaikuttaauseissa jazzin, klassisen sekä vaihtoehtoisen musiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä ja on saavuttanut niinikään runsaasti ylistystä niin Elifantree -yhtyeen parissa kuin soolotuotannollaan. Edith Södergranin runoihin perustuva ”Edith” oli ehdolla vuoden 2017 Emma-gaalassa vuoden parhaan jazzalbumin kategoriassa.

Ahvenanmaalaisesta lyömäsoitintaitelijasta Amanda Blomqvistista tuli vuonna 2020 vasta toinen sooloperformanssilla festivaalin pääohjelmistossa esiintynyt artisti Tampere Jazz Happeningin historiassa. Valloittavien sooloesitystensä ja FRANK FRANK FRANKin lisäksi Blomqvist tunnetaan yhtyeestä Birdpeople.


FRANK FRANK FRANK: FRIDA
Eclipse Music [julkaisupäivä 17.09.2021]

1. High & Low   2. This Love   3. Final Breath   4. Oscillator   5. Frida   6. Mountain

Sävellykset ja sanat: Frank Frank Frank [Koistinen / Egecioglu / Blomqvist]
Äänitys ja miksaus: Jussi Liukkonen, Artlab studio
’Frida’ miksaus ja äänitys: Jussi Liukkonen, Artlab studio & Oona Kapari, Finnvox
Masterointi: Petter Eriksson, Studio Folkhemmet
Kannen suunnittelu ja toteutus: Tuomas Saikkonen
Kannen alkuperäinen kuva: Iiro Kaukiainen

FRANK FRANK FRANK – LIVE 2021
28.10. Espoo, Sellosali
30.10. Fiskars, Pesula