Espoo Big Bandilta uusia julkaisuja

81
lukukertaa

BLOOD RED
Espoo Big Band feat. Verneri Pohjola
Sävellys ja sovitus Mikko Hassinen

Espoo Big Bandin kahdestoista albumi ”Blood Red” julkaistaan syyskuussa. Musiikin on säveltänyt ja sovittanut Mikko Hassinen, EBB:n solistina esiintyy trumpetisti Verneri Pohjola ja yhtyettä johtaa kapellimestari Marzi Nyman. 

Mikko Hassisen säveltämä musiikki on eräänlainen soundtrack 1500-luvun lopun Istanbuliin sijoittuvalle fiktiiviselle tarinalle. Innoituksen musiikilliseen kertomukseen Hassinen kertoo saaneensa luettuaan Nobelisti Orhan Pamukin kirjoittaman ja Tuula Kojon suomentaman kirjan Nimeni on punainen.

Hassinen halusi säveltää Espoo Big Bandille musiikkia, jonka vaikuttimet poikkeavat jo lähtökohtaisesti perinteisimmistä big band -musiikkiin liittyvistä traditioista. Sävellyksissä on vaikutteita arbialaisesta ja persialaisesta musiikista. Live-elektroniikan käyttö tuo lisävivahteen big bandin jo värikkääseen sointiin.

”Olen ollut jo tovin kiinnostunut arabialaisesta musiikista ja siksi tuntui luontevalta yhdistää siitä saamiani vaikutteita jazziin. Verneri Pohjola on loistava jazzimprovisoija, mutta hän oli luonteva valinta solistiksi myöskin voimakkaan lyyrisen soittotapansa vuoksi.”, Mikko Hassinen kertoo.

JOULUALBUMI

Julkaisu tapahtuu lokakuun aikana, konsertti Tampereen G Livelabissa pe 27.11.2021.

Marzi Nymanin johtama Espoo Big Band julkaisee joulun alla levyn, joka sisältää Nymanin tekemiä svengaavia sovituksia tutuista joululauluista. Maan parhaista ja kysytyimmistä muusikoista koostuva EBB esiintyy Tampereen G Livelabissa perjantaina 27.11. solisteinaan yleisön rakastamat laulajat Aili Ikonen ja Sami Pitkämö. Ikosen ja Pitkämön ohella EBB:n joululevyllä laulusolisteina toimivat myös Maria Ylipää ja Maarit Hurmerinta. Lisäksi levyllä vierailevat yhdysvaltalaiset laulajat Kurt Elling, Ruthie Foster sekä saksofonisti Lenny Pickett. 

EBB & Jarmo Saari Republic: Neadertal Grooves revisited

Remasteroidun levyn digijulkaisu tapahtuu lokakuun aikana. Viime vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta Jarmo Saaren säveltämän Neandertal Grooves -albumin julkaisusta. Levy on nyt masteroitu uudelleen ja April Jazzin konsertissa koko teos kuullaan EBB:n ja Jarmo Saari Republicin esittämänä.