Chaplin Eternally Astoria Klubilla

96
lukukertaa

HUOM! Konsertti siirtynyt keväälle 2022!

Chaplin, Eternally -konsertti esittelee maailman kuuluisimman elokuvaohjaajan upeaa säveltuotantoa ja kertoo viulu- ja sellomusiikkia syvästi rakastaneesta miehestä sekä hänen maailmankuvastaan parrasvalojen takana. Konsertissa kuullaan kaikille tuttuja sävelmiä, kuten Smile ja Eternally, sekä muita harvoin kuultuja lauluja, kuten Falling StarWeeping Willows ja This Is My Song – tuoreina Classic Jazz -henkisinä tulkintoina.

Konsertin taiteilijat:

Shirley Sparks, laulu

Janne Hovi, piano

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, jazzviulu

Ensiesitys Astoria Klubilla Helsingissä lauantaina 9.4.2022 klo 19:00.
Ovet ja baari avautuvat klo 18:00.

Liput 27,50 €, www.lippu.fi

Konserttisivu: https://astoriaklubi.fi/events/chaplin-eternally/

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/407679970719153/?ref=newsfeed

Konsertti-teaser: https://youtu.be/aoTpyEIkRrE

www.shirleysparksmusic.com

Taiteilijaesittelyt

Shirley Sparks on oopperalaulusta amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazziin vaihtanut ja siihen nykyään erikoistunut suomalainen laulajatar, jonka esiintymistyyliä inspiroi Hollywood Glamour.

Sparks on esiintynyt eri yhtyeiden ja jazzpianistien kanssa lukuisten konserttien ja yksityistilaisuuksien lisäksi mm. Lontoon Savoy-hotellissa, Hotelli Radisson Blu Plazassa, Hakasalmen huvilassa ja Ravintola Pörssissä Helsingissä sekä Turun historiallisella Seurahuoneella ja Vaakahuoneen Paviljongilla. Tampere-talossa Sparks on esiintynyt Antti Sarpila Swing Bandin solistina esittäen Peggy Leen lauluja.

Shirley Sparks suunnittelee ja toteuttaa konserttiprojekteja, joissa yhdistyvät korkealuokkainen musiikki, näyttävä visuaalinen ilme sekä merkittävä musiikillis-kulttuurihistoriallinen arvo.

Janne Hovi valmistui pianistiksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta vuonna 2004 ja on siitä lähtien toiminut useimpien maamme eturivin laulajien säestäjänä. Hän on kantaesittänyt ja levyttänyt uutta suomalaista musiikkia, ja kotimaan lisäksi esiintynyt Ruotsissa, Kanadassa ja Venäjällä. Hänet palkittiin vuonna 2003 Väinö Sola -stipendillä. Jazz-musiikin alalla Hovi on viime vuosina esiintynyt mm. Antti Sarpilan ja Wade Mikkolan eri kokoonpanoissa.

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola on tehnyt viulistina mittavan uran sekä taidemusiikin että jazzin saroilla. Kansainvälisen kilpailumenestyksen jälkeen Luolajan-Mikkola soitti eri sinfoniaorkestereissa vuodesta 1977 alkaen. Hän toimi Suomen Kansallisoopperan orkesterin konserttimestarina vuosina 1978–1981 ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa samassa tehtävässä alkaen vuodesta 1989. Vuosina 1981–1985 hän työskenteli New Yorkin Metropolitan-oopperan orkesterissa. Jazzmuusikkona Luolajan-Mikkola on soittanut 1970-luvun puolivälistä alkaen Wasama-kvartetissa, ja hän on myös yksi Hot Club -trion perustajajäsenistä.