Artturi Rönkä ja Daniel Sommer julkaisevat yhteislevyn

82
lukukertaa

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja monien muiden orkesterien repertoaariin sävellyksiä tehnyt ja usein palkittu säveltäjä-pianisti Artturi Rönkä sekä loistelias tanskalaisrumpali Daniel Sommer julkaisevat yhteislevytyksen VARO syyskuun 10. päivänä 2021. Singlelohkaisu tulevalta albumilta, Sörnäinen, sai lupaavan alun päästyään Jazz X-press -listalle sekä muille kansainvälisille sekä kotimaisille soittolistoille Spotifyssa. Rönkää ja Sommeria tukevat albumilla virolaisbasisti Heikko Remmel sekä vierailevana solistina pasuunisti Kasperi Sarikoski.

Sörnäinen -kappaletta lukuunottamatta albumin kaikki kappaleet ovat Rönkän käsialaa ja tuovat esille enimmäkseen isoille kokoonpanoille säveltävän pianistin säveltaiteesta intiimimmän puolen. Artturi Rönkä on aikaisemmin palkittu mm. Esko Linnavalli Big Band -sävellyskilpailussa (2011) sekä kansainvälisessä Jazzverk -kilpailussa (2012). Rönkä valittiin myös Pori Jazz Festivaalin vuoden taiteilijaksi 2013. Hänen tuoreet sävellyksensä olivat keskeisessä roolissa UMO Helsinki Jazz Orchestran viime vuonna ilmestyneellä albumilla Music of Haarla, Heinilä, Kasurinen & Rönkä.

Rumpali Daniel Sommer on valmistunut Aarhusin Kuninkaalisesta Musiikkiakatemiasta ja on opiskellut myös Sibelius Akatemiassa. Hän tekee tällä hetkellä taiteellista väitöskirjaa Kööpenhaminassa National Academy of Musicissa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt duetoista koostuvat albumi Duets (2017), jossa ovat mukana suomesta Artturi Rönkän lisäksi mm. Seppo Kantonen, Kari Ikonen ja Mikko Innanen.

RÖNKÄ / SOMMER (with Remmel & Sarikoski): Varo

Eclipse Music CD/digi (ECD-2021145)

Release date: 10.9.2021


TRACKLIST:
1. Introduction to Sörnäinen
2. Sörnäinen
3. Blues
4. Varo
5. November
6. Beyond
7. What if?
8. En mi bémol

ISRC: FIECL2100172…179

Artturi Rönkä – piano
Daniel Sommer – rummut
Heikko Remmel – kontrabasso
Kasperi Sarikoski – pasuuna (tracks 2 & 6)

www.eclipse-music.net
artturironka.fi
www.danielsommer.dk