Elena Mîndrun uusi albumi HOPE ilmestyy 27.8.2021

72
lukukertaa

Montreux Jazz Voice -kilpailussa palkittu jazzlaulaja Elena Mîndru esittelee yleisölle 27. elokuuta 2021 uuden levynsä Hope. Albumin julkaisee sekä digitaalisesti että fyysisenä äänilevynä Eclipse Music. Levyllä kuullaan vierailevana solistina puolalaista viulistivirtuoosi Adam Bałdychia. Mindrun ja Baldychin lisäksi äänitteellä soittavat suomalaiset huippumuusikot: pianisti Tuomas J. Turunen, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Anssi Tirkkonen.

Albumilta lohkaistu kolmas singlekappale ”Foliage” julkaistaan suoratoistona 13.8.2021. Elena Mîndru on myös Suomen Jazzliiton kiertuella 3.11.-16.12.2021 yhteensä seitsemällä paikkakunnalla sekä Pariisin Cité Internationale des Artsin residenssitaiteilijana elokuusta 2021 alkaen.

“Hope” on Elena Mîndrun neljäs levy. Vahva uusi albumi on musiikillisesti Mindrulle askel rohkeampaan, kokeilevampaan ja kantaaottavampaan suuntaan. Levyllä kuultavat kappaleet ovat säveltäneet, sanoittaneet ja sovittaneet suurimmilta osin Elena Mindru ja Tuomas J. Turunen. Osana albumikokonaisuutta kuullaan musiikkia myös muun muassa Stingiltä ja Adam Baldychilta.

Albumin on äänittänyt ja miksannut Joonas Saikkonen ja sen on masteroinut Jarno Alho. Levy julkaistaan kaikilla tärkeimmillä digitaalisilla alustoilla, kuten Spotify, iTunes, TIDAL ja Deezer. Fyysisiä kappaleita on saatavilla hyvinvarustetuista levykaupoista Suomessa ja muualla Euroopassa. Hope-levyltä on lohkaistu tähän mennessä kaksi singleä sekä digitaalisesti että musiikkivideoina, Hay Moon (julkaisupäivä 14.5.) ja Run Away (julkaisupäivä 11.6.). Vinyylilevyn julkaisu tapahtuu myöhemmin syksyllä: 29.10.2021.

Hope – positiivinen lähestymistapa maailmaa ravisteleviin kriiseihin musiikin kautta

Albumin tähdittämä musiikki kertoo väkevän tarinan eloonjäämiskamppailusta ja avunhuudosta hädän hetkellä. Kantavat teemat sanoitusten taustalla sivuavat nykymaailman haasteita sekä siellä elävän yksittäisen ihmisenongelmia. Sanoitusten aiheita ovat olleet muun muassa ilmastonmuutos, pakolaisuus, yksilön sisäinen henkinen taistelu, epävarmuus ja epätietoisuus tulevaisuutta kohtaan sekä hylätyksi tulemisen pelko.

Osa tämän albumin musiikista, mukaan lukien nimikappale Hope, on syntynyt maailmanlaajuisen pandemian aikana. Levyn sanoitukset maalaavat unenomaisia näkyjä todellisuudesta, johon muuttuva elinympäristö luo synkän varjonsa. Ne kannustavat arvostamaan ja vaalimaan ainutlaatuista elinympäristöämme, joka on vaarassa tuhoontua tai muuttua elinkelvottomaksi.

Albumin sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena, ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen koko ihmiskunnalle.

———-

”Olemme tehneet konsertoineet ja tehneet yhteistyötä Adam Baldychin kanssa jo kolmen vuoden ajan, ja on mahtavaa viimeinkin esitellä yhteinen projektimme koko maailmalle albumijulkaisun muodossa. Adamin viulunsoitto tuo kirjoittamaamme musiikkiin aivan uudenlaisensa vivahteen. Yhteistyömme alusta lähtien kokemamme musiikillinen yhteys on ollut tämän projektin kantava voima. Suurin osa levyn musiikista on syntynyt pandemian aikana. Säveltäminen, ja musiikin tekeminen yhdessä on auttanut selviämään koronan rajoittamasta elämästä. Musiikkimme on edustaa toivoa, että pystymme selviämään yli vaikeiden aikojen yhdessä ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta ihmiskunnalle. Vaikka osa sanoituksista maalaa synkkää ja uhkaavaa tulevaisuudenkuvaa, niiden tarkoitus ei ole toimia maailmanlopun profetiana, vaan herätellä ihmisiä arvostamaan ja vaalimaan ainutlaatuista elinympäristöämme. Toivon merkitys korostuu myös nimikappaleen sanoituksissa sekä läpi koko levyn välittämään viestiä siitä, että yhteinen uhka voi toimia kansakuntia yhdistävänä ja yhteiseen toimintaan kannustavana tekijänä”
 – Elena Mîndru

”Uskon että musiikki on alustan, jota ihmiset voivat käyttää käydäkseen dialogia toistensa kanssa eri kansallisuuksista, kulttuureista ja eri musiikillisista suuntautuneisuuksista riippuumatta. Olen innoissani siitä, että minut on kutsuttu tekemään musiikkia yhdessä Elena Mindrun ja hänen suomalaisen yhtyeensä kanssa. Kokoonpanomme on vivahteikas yhdistelmä eri persoonallisuuksia, jotka yhdistyvät kauniiksi ja ilmaisuvoimaiseksi musiikiksi.”
 – Adam Baldych

”Oli upea kokemus äänittää tätä albumia Elenan yhtyeen ja Adam Baldychin kanssa. Muistan nähneeni Adamin kvartetin esiintymässä Garana Jazz -festivaalilla monta vuotta sitten. Sanoin tuolloin Elenalle, että meidän on ehdottomasti tehtävä yhteistyötä hänen kanssaan tulevaisuudessa. Muutama vuosi myöhemmin tästä visiosta tuli totta, ja saimme Adamin esiintymään kanssamme samaisella Garana Jazzin päälavalla. Konsertti oli suuri menestys, ja siitä alkoi nyt jo vuosia jatkunut yhteistyömme. Nyt sen hedelmät tuodaan lopulta suuren yleisön korviin täyspitkällä albumilla. Toivon, että nautit lopputuloksesta yhtä paljon kuin me!”
– Tuomas J. Turunen, piano

”Komppisoittajana on suuri etuoikeus seurata sellaisia ​​vahvoja ja ainutlaatuisia solisteja kuin Elena ja Adam. Heidän vivahteikas ja ilmeikäs musiikkinsa on jatkuva inspiraation lähde minulle ja teki levyn nauhoittamisesta todella erityisen kokemuksen.”
– Oskari Siirtola, basso

”Yhteistyö Adamin kanssa on tuntunut yhtyeellemme alusta asti erittäin luontaiselta, koska hänen uniikki viulunsoittonsa ja sen luomat äänimaisemat tuovat musiikkiimme uudenlaista jännitettä ja väriä. Tämä äänitys tehtiin koronarajoitusten ollessa voimassa, ja olen iloinen, että saimme sen vietyä loppuun asti haasteista huolimatta. Kauan eläköön musiikki!”

– Anssi Tirkkonen, rummut

Tracklist:
1. Hope
2. Hay Moon 
3. Foliage 
4. Walk Away 
5. Run Away 
6. Blackberry 
7. Blueberry 
8. Lost Boys 
9. Luca 
10. Walking on the Moon 

Kokoonpano:
ELENA MINDRU laulu ja loopperi
ADAM BALDYCH viulu ja renessanssiviulu
TUOMAS J. TURUNEN piano
OSKARI SIIRTOLA basso
ANSSI TIRKKONEN rummut
Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Jarno Alho (Alho Audio Mastering)
Kannen grafiikka: Andrei Budescu

ELENA MÎNDRU LIVE:
3.11.2021 Oulu, Oulun Teatteri, Ravintola Vänmanni 
4.11.2021 Oulainen, Oulaisten musiikkiviikot 
5.11.2021 Kajaani, Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä 
9.11.2021 Helsinki, Savoy-teatteri
8.12.2021 Joensuu
11.12.2021 Kerava
16.12.2021 G Livelab Tampere

Musiikkivideot:
Hay Moon
(julkaistu 14.5.2021)
https://youtu.be/dOpN1Il_Nq0

Run Away
(julkaistu 11.6.2021)
https://youtu.be/L8v565A5uQk

Foliage
https://youtu.be/3ZgnwmQiPEI

Elena Mindrun linkkejä:
Facebook: 
https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist/
Instagram:
https://www.instagram.com/elenamindru.jazzvoice
YouTube: 
https://www.youtube.com/c/ElenaMindru

Bandcamp: 
https://elenamindru.bandcamp.com/
Spotify:
https://spoti.fi/2S2MeS1

Nettisivut:
www.elenamindru.com
www.adambaldych.com
www.eclipse-music.net