Uusi Saimaa Jazz Festival Savonlinnassa heinäkuussa

430
lukukertaa
Maja Mannila.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Saimaa Jazz Festival tuo Savonlinnan Kulttuurikellariin kaikkiaan viisi yhtyettä konsertoimaan 9.-11.7.2021. Lauantain konserttipäivä huipentuu yleisölle avoimiin jameihin, joiden isäntänä toimii saksofonisti Teemu Takanen.

Saimaa Jazz Festival 2021 järjestetään Savonlinnan Kulttuurikellarilla 9.-11.7.2021. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana kuullaan monipuolinen tyylikattaus rytmimusiikin laajasta kirjosta. “Olavin jazz täytti viime vuonna 20 vuotta ja jo usean vuoden aikana olemme pohtineet tällaisen kesätapahtuman järjestämistä”, Olavin Jazzin puheenjohtaja Matti Makkonen taustoittaa. “Tämä tapahtuma tekee Savonlinnan kesäisestä kulttuuritarjonnasta entistä monimuotoisemman ja on erityisen tervetullut näin haastavan koronavuoden jälkeen”, Makkonen jatkaa.

Festivaalilla esiintyviä viittä ammattiyhtyettä yhdistää innovatiivisuus, persoonallisuus ja tuore tapa lähestyä rytmimusiikkia. Yhtyeet esittävät pääosin omaa musiikkia, jossa eri musiikkityylit yhdistyvät. Viikonlopun aikana kuullaan jazzin lisäksi mm. bulgarialaisia rytmejä, bossa novaa, tangoa sekä soulia. “Tässä on tapahtuma, jollaisesta itse nuorena savonlinnalaisena haaveilin: monipäiväinen tapahtuma ja laaja jazzkattaus eri yhtyeiden esittämänä”, riemuitsee tapahtumaa tuottanut Rasmus Soini tuotantotiimi SoiniSalosta. “Ohjelmisto on mielenkiintoinen kattaus marginaalissa kukoistavaa musiikkia, joka ihastuttaa ja tempaa mukaansa”, Soini jatkaa.

Festivaalin avaa perjantaina 9.7. DANTCHEV:DOMAIN, jonka musiikissa yhdistyvät jazzin ja bluesin elementit bulgarian rytmeihin. Konsertti juhlistaa yhtyeen keväällä 2020 julkaistua Say It -albumia. Lauantaina 10.7. konserttipäivän avaa brasilialaisen musiikin ja jazzin yhdistävä Nossa Bossa, joka omien sävellystensä lisäksi tuo nostalgisen tuulahduksen 60-luvun bossa nova -sävelmiä. Iltakonsertissa 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra esittää yhtyeen seitsemänvuotisen historian aikana hioutuneita kantaohjelmiston helmiä. Konsertin toisella puoliskolla yhtyeen solistiksi saapuu energinen laulaja Maja Mannila, jonka uusia sovituksia yhtye kantaesitti toukokuun lopun striimikonsertissaan. Ilta huipentuu Teemu Takasen isännöimiin jameihin.

Sunnuntaina 11.7. konserttipäivän avaa The Watercolors. Oboen, vibrafonin, kontrabasson ja rumpujen yhdistelmä maalailee elegantteja jazz-akvarelleja lainaten sointivärejä niin afroamerikkalaisesta jazzista kuin länsimaisesta taidemusiikista. Konsertti juhlistaa yhtyeen painotuoretta debyyttialbumia. Festivaalin päättää uuden ajan tango-orkesteri Lehtojärven Hirvenpää, jossa Harri Kuusijärven progressiivisen iskelmällisiä sävellyksiä maustavat Jaakko Laitisen elämän ja todellisuuden perusteita ja rakenteita tutkivat sanoitukset.

Tapahtuman järjestää Tuotantotiimi SoiniSalo, Olavin Jazz ja Sointi Jazz Orchestra ja sitä tukevat Musiikin edistämissäätiö, Nova Records ja Savonlinnan Kesäyliopisto.

Saimaa Jazz Festival

Perjantai 9.7.

klo 19:00 / DANTCHEV:DOMAIN
Anna Dantchev: laulu, tupan-rumpu
Erno Haukkala: pasuuna, sousafoni
Kenneth Ojutkangas: kitara, tuuba
Antti-Pekka Rissanen: rummut
Joao Luis: vibrafoni, perkussiot

Lauantai 10.7.

klo 16:00 / Nossa Bossa
Josefiina Vannesluoma: laulu, poikkihuilu
Arto Ikävalko: piano
Janne Tuovinen: kontrabasso
Erik Heikkinen: rummut

klo 19:00 / Sointi Jazz Orchestra feat. Maja Mannila

Musiikinjohto: Rasmus Soini
Laulu: Maja Mannila
Saksofonit: Petteri Hietamäki, Anni Thomsson, Casimir Ekman, Janne Saarinen, Pekka Seppänen
Trumpetit: Kalevi Louhivuori, Tommi Kolunen, Joona Kilponen, Jasmin Afaneh
Käyrätorvi: Matias Parikka
Pasuunat: Heikki Tuhkanen / Panu Luukkonen / Aarni Häkkinen
Tuuba: Kenneth Ojutkangas
Piano: Aleksis Liukko
Basso: Oskari Siirtola
Rummut: Joona Räsänen

klo 21:00 / Superjamit, isäntänä Teemu Takanen


Sunnuntai 11.7.

klo 16:00 / The Watercolors
Janne Saarinen: oboe, englannintorvi
Ilkka Uksila: vibrafoni
Joonas Tuuri: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

klo 19:00 / Lehtojärven Hirvenpää
Jaakko Laitinen: laulu
Harri Kuusijärvi: haitari
Sara Puljula: kontrabasso
Tuomas Timonen: rummut


Konserttien liput alkaen 20/18€. Lisäksi myynnissä on 85€ arvoinen festivaalipassi, joka oikeuttaa osallistumaan kaikkiin festivaalin konsertteihin. Pelkkä lauantai-illan jamilippu ovelta 5€. Konserteissa noudatetaan THL:n hygienia- ja terveyssuosituksia sekä seurataan tarkasti AVI:n määrittämiä tapahtumarajoituksia.

Tapahtuman verkkosivut 

Tapahtuma Facebookissa