Timo Lassy julkaisee albumin 27.8., ensimmäinen single jo ulkona

314
lukukertaa
Tenorisaksofonisti Timo Lassy esittelee tulevalla kokopitkällä tuoreen trio-kokoonpanonsa, johon kuuluvat myös sooloartisteina We Jazzille levyttäneet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Kolmikko saa uudella albumilla vahvistukseen myös Budapest Art Orchestran, jonka osuuksien sovituksista vastaa Marzi Nyman. Ensimmäinen maistiainen Orlo ilmestyi suoratoistopalveluihin 4.6. 

Timo Lassy julkaisee uuden albuminsa Trio 27. elokuuta We Jazz Records -levymerkillä. Samalla Lassy esittelee tuoreen dynaamisen trio-kokoonpanonsa, johon kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen, kumpainenkin tuttuja We Jazzin julkaisukatalogista (Pu:, 2020 & Origami, 2017). Trion ilmaisu laajenee jousien ja mausteena kuultavien elektronisten elementtien avulla kokonaan uudenlaiseksi Lassy-soundiksi. Budapest Art Orchestran esittämien jousten sovituksista vastaa Marzi Nyman. Lisäksi albumin lisämausteen tuovat Dalindèo-yhtyeen Valtteri Laurell Pöyhönen ja Tuomo Prättälä koskettimineen.

Timo Lassyn uutta musiikillista visiota johdattelee tenoristille ominainen, tarttuva saksofoniriffittely. Levyltä on tänään kuunneltavissa sen ensimmäinen single Orlo, joka esittelee tähtifonistin uuden soundin osuvasti. Jaska Lukkarisen funk-kompit, Lassyn rouhea tenorisaksofoni ja Ville Herralan tukeva basso toimivat selkänojana uusille musiikillisille seikkailuille.

Orlo nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: 
http://spoti.fi/3w3pZdy

”Pyrin säveltämään juuri tälle kokoonpanolle sopivaa, minimalistista ja tarttuvaa rytmiä improvisoinnin pohjaksi. Olin myös pitkään haaveillut luovani musiikkia, jota voisi sovittaa jousisoittimille”, Lassy kertoo. ”Lähdimme viime syksynä viemään ajatusta eteenpäin tuottajapartnerini Abdissa ”Mamba” Assefan kanssa, ja lopputulemana 25:n muusikon jousiorkesteri soitti osuutensa Budapestissa albumia varten. Ajan hengen mukaisesti seurasimme Marzin ja Mamban kanssa videoyhteydellä sessiota livenä. Uusi hieno kokemus! Odotan innolla että pääsemme trion kanssa keikkalavoille tulkitsemaan tuoretta materiaaliamme elävän yleisön edessä.”

Timo Lassy Trio nousee keikkalavoille tulevana kesänä ja syksynä mm. Pori Jazz soi taas -tapahtumassa 15.7., We Jazzin järjestämällä Odysseus-festivaalilla 24.7., Joroisten Musiikkipäivillä 27.7. ja Tampereen TTT-Klubilla 18.9. Ajantasainen keikkalistaus on nähtävissä tiedotteen lopussa.

We Jazz Records julkaisee Timo Lassyn Trio-albumin sinisenä ja mustana vinyyliversiona, CD:nä ja digitaalisesti 27. elokuuta. Levynkannen maalaus Subtropic on helsinkiläisen kuvataiteilija Ilari Hautamäen käsialaa. Lisätiedot: http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/trio

”Aijai, onpa hyvä levy!”
– Jukka Hätinen, Rumba

http://timolassy.com
http://facebook.com/timolassy
http://instagram.com/timolassy

Timo Lassy: Trio
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP36/WJCD36)
julkaisupäivä: 27.8.2021
jakelu: We Jazz (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)
#wejazzrecords

1. Foreign Routes (FIDT22100001)
2. Better Together (FIDT22100002)
3. Sointu (FIDT22100003)
4. Sunday (FIDT22100004)
5. Subtropical (FIDT22100005)
6. Pumping C (FIDT22100006)
7. Orlo (FIDT22100007)

Timo Lassy, tenorisaksofoni / Ville Herrala, kontrabasso / Jaska Lukkarinen, rummut

Sävellykset: Timo Lassy
Tuotanto: Timo Lassy & Abdissa Assefa
Jousisovitukset: Marzi Nyman
Jouset: Budapest Art Orchestra, cond. Peter Pejtsik (1., 2., 4., 7.)
Syntetisaattori, kosketinsoittimet: Tuomo Prättälä (3.), Valtteri Pöyhönen (7.), Timo Lassy (2., 5.)
Perkussiot: Abdissa Assefa (5.)
Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa / Ambience studios, Helsinki
Jousiäänitykset: East Connection Music Recording, Budapest
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Alkuperäinen kansitaide: Ilari Hautamäki: ”Subtropic” (2019)
Kansitaiteen valokuvaus: Jussi Tiainen
Design: Matti Nives

Tulevat Timo Lassy -keikat: 

Ke 7.7.2021 Jyväskylän Kesä, Jyväskylä (Timo Lassy & Teppo Mäkynen w/ Minttu Mustakallio)
To 15.7.2021 Pori Jazz soi taas, Pori (Timo Lassy Trio)
La 24.7.2021 Odysseus-festivaali, Helsinki (Timo Lassy Trio)
Ti 27.7.2021 Joroisten Musiikkipäivät, Joroinen (Timo Lassy Trio)
Pe 30.7.2021 Turku Sea Jazz, Turku (Timo Lassy & Teppo Mäkynen)
La 31.7.2021 Raahen Rantajazz, Raahe (Timo Lassy & Teppo Mäkynen)
Su 22.8.2021 Wonderfeel Helsinki, Helsinki (Timo Lassy & Teppo Mäkynen)
Pe 27.8.2021 Hotelli Punkaharju, Punkaharju (Timo Lassy Trio)
La 4.9.2021 Valkeakoski Kirjazz, Valkeakoski (Timo Lassy & Teppo Mäkynen)
La 18.9.2021 TTT-klubi, Tampere (Timo Lassy Trio)
La 9.10.2021 Mondriaan Jazz Festival, Haag, Hollanti (Timo Lassy & Teppo Mäkynen)
3.2.2022 G Livelab, Helsinki (Timo Lassy Band w/ Joyce Elaine Yuille)
4.2.2022 G Livelab, Helsinki (Timo Lassy Band w/ Joyce Elaine Yuille)
5.2.2022 G Livelab, Tampere (Timo Lassy Band w/ Joyce Elaine Yuille)