Itävaltalainen Mario Rom’s Interzone kiertää Suomea heinäkuussa

267
lukukertaa

Trumpetisti Mario Romin luotsaaman jazztrion Suomen-kiertue käynnistyy Helsingistä Odysseus-festivaalilta 25.7. ja päättyy Raahen Rantajatseille 30.-31.7. Yhtye vierailee myös Tampereella ja Porissa.

Vuonna 2018 Tampere Jazz Happeningin yleisön hurmannut itävaltalaiskolmikko Mario Rom’s Interzone palaa Suomeen viikon mittaiselle kiertueelle heinäkuun lopussa. Vapaat äänet -agentuurin tuottama vierailu käynnistyy sunnuntaina 25.7. esiintymisellä We Jazzin Odysseus -festivaalilla Lonnan saarella Helsingin edustalla. Kiertue jatkuu maanantaina 26.7. Tampereella, jossa yhtye nähdään hiljattain Musiikki & Median ”Vuoden venue / klubi 2020” -tunnustuksella palkitun G Livelab Tampereen lavalla. Tiistaina 27.7. vuorossa on Porin Validi Karkia -klubi, ja kiertue huipentuu vierailuun Raahen Rantajatseilla 29.-31.7. Raahessa yhtye esiintyy triona ja tanssija Susanna Kinnusen kanssa sekä isännöi lopuksi festivaalin päätösjameja.

Tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan juhliva Mario Rom’s Interzone on nopeasti kasvattanut mainettaan kovatasoisena ja intensiivisenä livebändinä, jonka ennakkoluuloton ja spontaani ote tempaa yleisön hetkessä mukaansa. Bändin motto ”everything is permitted” (kaikki on sallittua) kuvastaa hyvin tapaa, jolla yhtye lähestyy jazzia ja kuljettaa kuulijoitaan mukanaan nojaten soljuvaan improvisaatioon ja lähes telepaattiseen kommunikaatioon. 

Trumpetisti Mario Romin kanssa triossa soittavat basisti Lukas Kranzelbinder ja rumpaliHerbert Pirker. Vuosikymmenen yhdessä soittamisen yhteen hitsaama kolmikko on julkaissut uransa aikana neljä albumia, joista viimeisin, Eternal Fiction, näki päivänvalon tammikuussa 2021. 

”Eternal Fiction on saanut inspiraatiota Yuval Noah Hararin kirjasta Sapiens, joka kuvaa tarinoiden ja myyttien merkitystä yhteisöjemme kehityksessä”, Rom kertoi London Jazz Newsin haastattelussa tammikuussa. Albumin nimi viittaa samalla myös yhtyeen yhteiseen matkaan: ”Vaikka olemme bändinä ehtineet jo kymmenen vuoden ikään, nautimme yhä yhdessä soittamisesta ja toistemme seurasta niin paljon, että tuntuu kuin tätä voisi jatkaa ikuisesti.”

Katso Phenomenon-kappaleen video Youtubessa
Kuuntele Eternal Fiction -albumi Spotifyssa

Mario Rom’s Interzone Suomessa 25.-31.7.
Su 25.7. Helsinki, Lonnan saari: Odysseus 2021 / We Jazz
Ma 26.7. klo 19 Tampere, G Livelab
Ti 27.7. klo 19 Pori, Studio Hilkka / Validi Karkia -klubi
Raahen Rantajatsit:
To 29.7. Taitelijaresidenssi
Pe 30.7. klo 20:15 Mario Rom’s Interzone & Susanna Kinnunen / Raahen Teatterin kesälava
Pe 30.7. klo 22 Mario Rom’s Interzone / Ruiskuhuone
La 31.7. klo 22:15 Jamit terassilla / host. Mario Rom’s Interzone

Mario Rom’s Interzone
Mario Rom, trumpetti / Lukas Kranzelbinder, basso / Herbert Pirker, rummut

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Itävallan suurlähetystö, Music Austria

mr-interzone.at
facebook.com/marioromsinterzone
instagram.com/marioroms_interzone
vapaataanet.fi