Koma Saxo tulkitsee Antti Lötjöstä

271
lukukertaa

We Jazz Recordsin seiskatuumaisten vinyylisinglejen sarja jatkuu. 2.4. ilmestyvällä singlellä kuullaan tuore ”single-edit” Antti Lötjösen kappaleesta Erzeben Strasse sekä tänään digitaalisesti julkaisunsa saava kokonaan uusi luenta, josta vastaa We Jazzille levyttävä, Petter Eldhin luotsaama Koma Saxo.

We Jazz Recordsin suosittu seiskatuumaisten vinyylisinkkujen sarja jatkuu huhtikuussa. Perjantaina 2.4. julkaistavalla singlellä voimansa yhdistää kaksi näkemyksellistä basistia – Quintet East -yhtyeensä kanssa vuonna 2020 debytoinut Antti Lötjönen sekä Berliinissä asuva ruotsalaistuottaja Petter Eldh. Lötjösen viimevuotisella Quintet East -albumilla ilmestynyt svengipala Erzeben Strasse -kappale saa uuden kompaktimman julkaisuasun, ja toisella puolella pankin räjäyttää Koma Saxo. Kehuttua kvintettiään luotsaava Eldh yhdistää Erzeben Koma -versiossaan koko Quintet East -yhtyeen Koma Saxon kanssa, ja tuloksena on yllättävä, futuristinen ja näkemyksellinen suuryhtyeversio kappaleesta. Koma Saxo -versio Erzeben Koma on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Tänään julkaistava kappale Erzeben Koma on täynnä tulta ja tappuraa. Nousujohteinen, paikoin hetkisesti poukkoileva ja tarttuvalla biitillä kyllästetty raita vie Lötjösen sävellyksen uusiin, ennalta-arvaamattomiin sfääreihin. 

Erzeben Koma -single Spotifyssä: http://spoti.fi/3qkjm2U

Berliinissä asuvan Petter Eldhin lisäksi Koma Saxo -kokoonpanon muodostavat rumpali sekä kolme saksofonistia. Rumpupallilta löytyy Eldhin komppipari, saksalainen Christian Lillinger ja puhaltimissa vakuuttaa pohjoismaisten muusikoiden tähtikolmikko: Y-OTIS 2 -albuminsa vastikään julkaissut ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjö, maanmiehensä, Moserobie-levymerkkiä pyörittävä Jonas Kullhammar sekä Antti Lötjönen Quintet Eastin riveistäkin tuttu Mikko Innanen. Quintet Eastin puolestaan täydentävät Lötjösen ja Innasen ohella trumpetisti Verneri Pohjola, tenorisaksofonisti Jussi Kannaste sekä rumpali Joonas Riippa.

Erzeben Strasse / Erzeben Koma julkaistaan vinyylisinglenä 2.4.2021. We Jazzin aiemmista julkaisuista tuttuun tyyliin seiskatuumainen vinyyli on varustettu lämpöpainetulla etiketillä ja pakattu tyylikkääseen luonnonruskeaan paperisleeveen.

”Helsinki’s top jazz record label currently knocking out Top Class Jazzer after Jazzer.”
– Paul Murphy / Jazzroom Records

”Tässä kuulkaa sattuu ja tapahtuu. Hienoa, hienoa matskua. Antti Lötjönen yhdessä Koma Saxon kanssa, täysin suvereenia meininkiä.”
– Miikka Koivisto / YleX

http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/erzeben-strasse-erzeben-koma

Antti Lötjönen / Koma Saxo: Erzeben Strasse / Erzeben Koma
We Jazz Records 7″/digi (WJ0712)
julkaisupäivä: 2.4.2021
Jakelu: We Jazz (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Antti Lötjönen: Erzeben Strasse (7″ Edit)
Sävellys ja editointi: Antti Lötjönen

Antti Lötjönen, kontrabasso / Verneri Pohjola, trumpetti / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Mikko Innanen, baritonisaksofoni / Joonas Riippa, rummut

2. Koma Saxo: Erzeben Koma 
Sävellys: Antti Lötjönen & Petter Eldh
Tuotanto: Petter Eldh

Petter Eldh, basso / Antti Lötjönen, basso / Mikko Innanen, altto- & baritonisaksofonit / Jonas Kullhammar, tenorisaksofoni / Otis Sandsjö, tenorisaksofoni / Verneri Pohjola, trumpetti / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Joonas Riippa, rummut / Christian Lillinger, rummut

http://pettereldh.com/
http://facebook.com/FransPetterMusic
http://instagram.com/pettereldh
http://facebook.com/anttilotjonen