Jazzkvartetti Case Kämäräinen julkaisee toisen albuminsa

13
lukukertaa

Missä on piano? Case Kämäräinen kvartetin toinen albumiJoyride julkaistaan huhtikuussa. Uusi albumi jatkaa yhtyeen soittajien erilaisten soittotyylien kiehtovaa sulatusuunia. Albumi on kokonaisuus hienoja sattumia kansitaiteesta tarinoihin kappaleiden takana.

Case Kämäräinen on rumpali Tomi Kämäräisen kansainvälinen kvartetti. Yhtye sai alkunsa 2018 Kämäräisen opiskellessa Kööpenhaminassa Rhytmic Music Conservatorylla, jossa hän tutustui puolalaisiin pianisti Grzegorz Tarwidiin, saksofonisti Marek Konarskiin sekä norjalaiseen basisti Petter Asbjørnseniin. Esikoisalbumi Waiting (Eclipse music) julkaistiin marraskuussa 2018. Uusi Joyride albumi julkaistaan 30.4, ja sitä edeltää singlejulkaisu Monkfish 9.4.

Kesäkuussa 2019 Suomeen Kööpenhaminan vilskeestä palannut Kämäräinen aloitti toisen levynsä sävellystyön. Opetus työt veivät aikaa omalta säveltämiseltä, ja syksyn kiertueen jälkeen sovittu äänityssessio kolkutti ovella. Kämäräinen vietti illat musiikin parissa, yksin sekä kavereiden luona soittaen uusia aihioita ja niitä hioen. Alun perin musiikki oli sävelletty akustisille instrumenteille, kunnes hieman ennen äänityksiä ilmeni väärinkäsitys: studiolla ei ollutkaan akustista pianoa. Tämä osoittautui kuitenkin positiiviseksi käänteeksi. Uudella albumilla kuullaan ensimmäisestä poiketen elektronisia soundeja sekä efektejä, jotka sopivat Kämäräisen uuteen musiikkiin täydellisesti.

Nimen Joyride albumi sai juurikin näistä käänteistä levyn sävellysprosessissa. Joyride on erittäin raikas kokonaisuus, joka huokuu intuitiota, uutta energiaa sekä yhtyeelle tyypillistä äänimaailmojen taidokasta maalailua, kuten Jazzrytmit-lehti sekä Suomijazz-sivusto edellisen levyn tiimoilta kuvailivat.

Albumin kansitaiteesta vastaa Casme, jonka käsitehtyjä keikkajulisteita Kämäräinen on aina ihaillut. Kämäräisen visiona kannelle toimivat New Yorkin MoMA:ssa nähdyt abstraktit kubistiset taidemaalaukset ja värit, joiden inspiroimana Casme loi kannen kuvituksen improvisaation ja hetken tuotteena.

Case Kämäräinen – Joyride
Eclipse Music CD/digi (CK0920)
Julkaisupäivä: 30.4.2021

 
1.     Intro
2.     Autumn Sun
3.     Cream
4.     Dumbo
5.     Healing
6.     Joyride
7.     Monkfish
8.     Sulkemisaika
9.     Septemberism

Tracks 1-6 composed by Tomi Kämäräinen
Tracks 7-8 composed by Petter Asbjørnsen
Track 9 composed by Grzegorz Tarwid

Tuotanto: Tomi Kämäräinen, Grzegorz Tarwid, Petter Asbjørnsen
Äänitys: Tapio Ylinen 9/2019 Latosound Studio, Tampere
Miksaus ja masterointi: Arne Martin Nybo
Kansitaide: Casme