Elektro GT ja Paleface yhdessä!

78
lukukertaa

Teosto-palkinnon vuonna 2015 saaneen rumpali Mikko Hassisen johtama kollektiivi Elektro GT julkaisee uuden albumin uudistetulla kokoonpanolla. 26.3. julkaistava Ruma on tehty yhteistyössä sanataiteilija Palefacen kanssa. Ruma -albumi julkaistaan vinyylinä, CD:nä ja suoratoistona. Albumi on nyt kuultavissa suoratoistona.

Elektro GT:n musiikki on ensimmäisen levyn tapaan edelleen elektroniikalla vahvistettua jazzfuusion ja progen yhdistelyä. Ruma albumilla kuullaan uudistettua, jazzin kärkinimistä koostuvaa kokoonpanoa, joka yhdessä Palefacen sanallisen osaamisen kanssa tuo musiikkiin roimasti tuoretta karakteeria.

Mikko Hassinen – rummut, sävellykset
Paleface – rap, sanoitukset
Verneri Pohjola – trumpetti
Aki Rissanen – koskettimet
Heikki Laine – basso
Jere Haakana – kitara
feat.
Varre Vartiainen – kitara (track 1)

”Halusimme tehdä monikerroksista musiikkia, joka rohkaisee ja haastaa kuulijan etsimään kauneutta ristiriitaisesta maailmasta. Tätä ajatusta seuratakseni pyrin säveltämään kauneinta osaamaani musiikkia, mutta patinoiden sen karheudella, pölyllä ja epävireisyydellä. Palefacen sanataide on säveltäessäni ollut minulle tärkeä innoituksen lähde.”, kertoo Hassinen

Paleface puolestaan kertoo projektin taustoista: ”Olemme työskennelleet Mikon kanssa aiemmin Värttinä- ja UMO-yhteyksissä, ja olen tykästynyt Mikon rytmi- ja sävelkieleen. Mulla on etuoikeutettu fiilis, kun saan levyttää tällaisen bändin kanssa! 

Kuulin työversiot biiseistä jo aiemmin, mutta kun viimein tartuin biiseihin viime keväänä, kappaleiden tekstit syntyivät nopeasti. Niihin tarttui paljon tässä ajassa olevia teemoja. Esimerkiksi värssy ”Leviathan”-kappaleen alussa sai innoituksensa BLM-liikkeestä, kun ”Pomminpurkaja” taas pohtii ilmastokriisiä. Levyn eeppisellä päätösraidalla ”Olkaa te” mietin sukupolvien välisiä jännitteitä muuttuvassa maailmassa. Mitkä asiat siirtyvät suoraan meidän vanhemmilta meidän lapsille ja minkälaisen pallon jätämme tuleville polville? Se on ruma, mutta samaan aikaan kaunis.”

Lyömäsoitintaitelija Mikko Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä. UMO:n riveissä säveltäjänä ja kapellimestarina pitkään toiminut Hassinen on tehnyt töitä myös tuottajana niin jazzlevyillä kuin klassisen musiikin parissa. Oman yhtyeensä lisäksi Hassinen soittaa mm. Värttinässä. Huhtikuussa 2015 Hassinen palkittiin arvostetulla Teosto-palkinnolla sävellyksistään ensimmäisellä Elektro GT:n albumilla. Palkintoraati kehui erityisesti albumin omaperäisyyttä ja innovatiivisuutta, ja nämä ominaisuudet ovat vahvasti läsnä myös uudella Ruma -levyllä.

Pudotusajot ’86 -singlestä on julkaistu myös musiikkivideo YouTubessa. Katso tästä!

Elektro GT + Paleface

Eclipse Music LP/CD/digi (ELP-202134, ECD-2021136)

Julkaisupäivä 26.3.2021

HUOM! – Vinyyli LP versio julkaistaan toukokuun 14. päivä 2021.

TRACKLIST:

Pudotusajot ’86FIECL2100062
Matkalla sisimpäänFIECL2100063
Hiljainen metsäFIECL2100064
KuhankeittäjilleFIECL2100065
PomminpurkajaFIECL2100066
LeviathanFIECL2100067
Olkaa teFIECL2100068