Alder Egolta uusi albumi huhtikuussa

266
lukukertaa

Rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen johtama kvartetti palaa uuden kokopitkän albumin myötä. Alder Egon muodostavat Leppäsen lisäksi trumpetisti Tomi Nikku, tenorisaksofonisti Jarno Tikka, basisti Nathan Francis sekä vierailevana artistina harpisti Natalia Castrillón.

Rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen kvartetti Alder Ego palaa 9. huhtikuuta We Jazz Recordsin julkaisemalla uudella kokopitkällä albumilla. III on jatkoa vuonna 2018 meillä ja muualla laajaa suitsutusta keränneelle II-albumille, jota mm. yhdysvaltalainen jazzraamattu DownBeat kehui sanoen ”Leppäsen nostavan rimaa ekspressionistisilla sävellyksillään”. Tuore levytys syventää yhtyeen tunnistettavaa, pohdiskelevaa jazzsoundia tuoden mieleen genren suuruudet kuten Ornette Colemanin. Tänään digitaalisesti julkaistava ensimaistiainen November Ghost on nostettu Spotifyn seuratuimmille jazz-soittolistoille State of Jazz ja Jazz X-Press.

Ensimmäinen single November Ghost nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: http://kud.li/wjdl55

”Alder Egon uuden levyn musiikki on syntynyt erilaisissa lokaatioissa ja tilanteissa, mm. Ruotsissa Gotlannin saarella viime keväänä, jolloin pandemia oli vielä alkuvaiheissa. Olen intohimoinen elokuvaharrastaja ja aivan kuten ohjaajan tulee saada näyttelijöistään paras irti, koen että jazz-säveltäjän tehtävänä on pyrkiä samaan musiikissa. Kirjoitan sävellykseni nimenomaan Alder Egossa soittaville muusikoille”, Leppänen kertoo. ”Uskon että kun pandemia on lopulta ohi, tarvitsemme musiikkia enemmän kuin koskaan. On todellinen etuoikeus saada julkaista uutta musiikkia vuonna 2021. Tehkäämme jatkuvasti itsellemme mielekkäitä asioita.” 

Jyväskylästä lähtöisin oleva Joonas Leppänen (s. 1984) tunnetaan Alder egon ohella myös We Jazz Recordsin julkaiseman AINON-yhtyeen rumpupallilta. Hän on opiskellut ja säveltänyt musiikkiaan Berliinissä ja Göteborgissa, ja osallistui vastikään arvostettuun Banff-työpajaan Kanadan Albertassa, jossa hän opiskeli musiikkia Vijay Iyerin, Tyshawn Soreyn, Jen Shyun ja Okkyung Leen kanssa. Leppäsen sävellystyyli perustuu voimakkaisiin tunnelmiin, kulmikkaisiin melodioihin ja yhtyeen jatkuvasti eteenpäin soljuvaan liikkeeseen. Hänen lisäksi Alder Egoon kuuluvat mm. OK:KO-yhtyeestä tutuksi tullut Jarno Tikka, mm. Bowman Trion riveistä tuttu trumpetisti Tomi Nikku sekä keväällä oman debyyttialbuminsa julkaiseva basisti Nathan Francis. Lisäksi levyn päätöskappaleella Ephemeral esiintyy myös harpisti Natalia Castrillón.

Alder Egon III julkaistaan 9.4.2021 kaikilla digitaalisilla alustoilla sekä mustana ja oranssina värivinyylinä, ja lisäksi saataville tulee myös bändin molemmat We Jazz -julkaisut (II & III) yhteen pakettiin kokoava 2LP-paketti. 


”More Hot Hot Jazz From Cool Cool Finland.. Recommended.”
– Paul Murphy / Jazz Room Records

”Lush moments during this unpredictable piece (November Ghost).”
– John Osborne / Jazz FM

”We Jazz continues to bless us with forward-thinking yet classic jazz numbers like this, what more could one ask for.”
– Kerem Gokmen / Dubmission

”Niiiiiice.”
– Jonathan More / Coldcut

Alder Ego: III
We Jazz Records LP/digi (WJLP31)
julkaisupäivä: 9.4.2021 (LP & digi)
Jakelu: We Jazz, (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Love And Maladies/2. Impermanence /3. La Nuit /4. I Saw It In a Dream /5. November Ghost /6. The Gordian Knot /7. Nathan’s World /8. Ephemeral

Alder Ego
Joonas Leppänen, rummut / Tomi Nikku, trumpetti / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Nathan Francis, kontrabasso
+ Natalia Castrillón, harppu (kappaleessa Ephemeral)

Sävellykset: Joonas Leppänen (paitsi 2. J. Tikka & T. Nikku, 7. N Francis)
Tuotanto: Joonas Leppänen & Matti Nives
Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Jarno Alho
Yhtyeen kuvat: Mathias Foster
Lehtien kuvat: Henri Hämäläinen
Design: Matti Nives

http://www.facebook.com/alderegojazz
http://www.instagram.com/alderegomusic
http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/iii