Voimakaksikko Lassy & Mäkynen palaa uuden live-levyn merkeissä, ensimmäinen single julkaistaan 15.1.2021

131
lukukertaa

Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen palaavat alkuvuodesta uuden kokopitkän albumin myötä. We Jazz Records julkaisee vuonna 2019 ja 2020 livenä taltioidun tupla-albumin vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Ensimmäinen single Calling James (live) saa julkaisunsa 15.1.2021.

We Jazz Recordsin vuoden 2021 ensimmäinen julkaisu näkee päivänvalon helmikuussa. Kyseessä on tenorisaksofonisti Timo Lassyn ja rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen uusi tupla-albumi, jolla kuullaan vuosina 2019 ja 2020 livenä äänitettyjä kappaleita. Näkemyksellisen duon tuore voimannäyttö on jatkoa kaksikon kahden vuoden takaiselle debyyttilevylle, joka sai hurmioituneen vastaanoton niin meillä kuin muualla. Studioalbumi valittiin mm. Jazz Album Of the Year -listalle britti-DJ Gilles Petersonin arvostetussa Worldwide Awards -gaalassa. Live Recordings 2019-2020 ilmestyy CD:nä ja digitaalisesti 19. helmikuuta, ja levyn vinyylipainos julkaistaan 26. maaliskuuta.

Albumin ensimaistiainen sai ensiesityksensä Soundin verkkosivuilla ja Calling James (live) -single on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: http://kud.li/wjdl51.

”Duon viime vuosien aktiivisen keikkailun myötä yhteissoittomme on kehittynyt kokoajan luovempaan suuntaan. Konserttien materiaali on rakentunut debyyttialbumimme biisien pohjalta, kokonaisvaltaisen improvisaation osuus on hallitseva ja onnekkaasti uudelle live-levylle on tallentunut erittäin vapautuneita tulkintoja”, kertoo Timo Lassy. ”Idean live-levyn tekemiseen meille alun perin esitteli Matti Nives. Live-levyn tekemisessä raamit ovat väljemmät ja on mahtavaa tuntea se vapaus, jolla voimme lähestyä dogmaattisen studiolevymme materiaalia. Yleisön interaktiivinen ja lämmin läsnäolo on vaikuttanut tosi paljon siihen miltä tämä levy kuulostaa. Huomaan levyä kuunnellessa sen ylimääräisen energian omasta ja Timon soitosta, jota on mahdotonta tavoittaa ilman kannustavaa yleisöä”, Teppo Mäkynen lisää.

Helsingissä We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz Festival -tapahtumassa sekä G Livelab Helsinki -klubilla taltioidut kappaleet osoittavat pitkään yhdessä soittaneen kaksikon rohkeuden heittäytyä tilanteeseen. Vaikka studioalbumin versiot nojaavat vahvasti improvisaatioon, live-albumilla pitkäaikaiset yhteistyökumppanit pääsevät kunnolla irrottelemaan ja rakentamaan ikimuistoisia tulkintoja alkuperäisten sävellysten ympärille. Levyllä liikutaankin Fallow’n hienovaraisesta minimalismista ja Aeron ambient-sävyistä aina Calling James -singlen groovaaviin tunnelmiin.
Timo Lassy ja Teppo Mäkynen ovat soittaneet useissa kokoonpanoissa yhdessä jo The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien. Matkan varrella kummatkin ovat pokanneet Jazz-Emmat ja lisäksi Lassy palkittiin viime syksynä arvostetulla Yrjö-palkinnolla. Mäkynen on tullut vuosien varrella tutuksi lukuisista omista projekteistaan (3TM, TheStance Brothers ym.) ja Mäkysen luovaa rumputyöskentelyä on kuultu mm. Timo LassyBandin, Verneri Pohjola Quartetin, Aki Rissanen Trion ja Jukka Eskola Soul Trion riveissä. Mäkynen on meritoitunut myös tuottajana ja uusi live-albumi Live Recordings 2019-2020onkin ”Teddy Rokin” tuottama sekä miksaama.

Timo Lassy & Teppo Mäkynen juhlistavat uutta albumiaan esiintymällä helmikuussa G Livelab Tampereella (18.2.) ja Espoon Sellosalissa (27.2.).

Timo Lassy & Teppo Mäkynen -studioalbumista sanottua:

”Incredible record.”
– Gilles Peterson / BBC Radio 6 Music

”This album is a success. It’s creative, interesting, intellectual.”
– Ian Ward / UK Vibe

”Tätä minimalismia voisi olla klubijazzin tulevaisuus ja skandinaavinen jazz 2.0.”
– Arttu Seppänen / Helsingin Sanomat

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Live Recordings 2019-2020
We Jazz Records 2LP/CD/digi (WJLP32/WJCD32)
julkaisupäivä: 19.2.2021 (CD & digi) & 26.3.2021 (2LP)
Jakelu: We Jazz, records@wejazz.fi (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Fallow (live) / 2. Zomp (live) / 3. Liberty (live) / 4. Hypno (live) / 5. Aero (live) / 6. Kobi (live) / 7.Solution Black (live) / 8. Ecru (live) / 9. Telemagenta (live) / 10. Calling James (live)

Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Timo Lassy, tenorisaksofoni / Teppo Mäkynen, rummut

Sävellykset: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Tuotanto ja miksaus: Teppo Mäkynen ”Another Rok Solid Production”
Äänitetty livenä: We Jazz Festival, Porvoo Jazz Festival & G Livelab Helsinki
Live-äänitykset: Juho Luukkainen & Kimmo Antikainen
Masterointi: Pauli Saastamoinen
Design: Matti Nives

Timo Lassy & Teppo Mäkynen live:

To 18.2.2021 G Livelab Tampere (Puutarhakatu 1, Tampere)
Liput ja lisätiedot

La 27.2.2021 Sellosali (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo)
Liput ja lisätiedot

http://timolassy.com
http://facebook.com/timolassy
http://instagram.com/timolassy
http://facebook.com/teddyrokofficial
http://instagram.com/teppomakynen
http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/live-recordings-2019-2020