UMOlla neljä konserttistriimausta tammi-helmikuussa

142
lukukertaa
Aki Rissasen UMO-konsertti 18.2.2021.

UMO Helsinki Jazz Orchestra tekee tammi-helmikuussa neljä konserttistriimausta verkkoon.

Mukana on kaksi maksutonta ja kaksi maksullista verkkokonserttia. Konsertit jakautuvat eri alustoille: UMO Helsinki -mobiilisovellukseen, Helsinkikanava.fi:hin ja HKO Screen -palveluun.

Tyylikkäitä musikaaliklassikoita pienyhtyeellä

UMO Helsinki Ensemble
feat. Annimaria Rinne:
Great American Songbook

Verkkokonsertti on katsottavissa ma 18.1. klo 9 alkaen, su 31.1. klo 24 asti. Lipun (6,50 €) ostaneille lähetetään linkki konserttiin.

Tämä kovan onnen konsertti on siirretty jo kahteen kertaan: alkuperäinen Musiikkitalon konserttipäivä oli jo 9.4.2020, ja koronarajoitusten takia konsertti siirtyi ensin 25.11.2020 ja sitten 30.1.2021. Tuotannollisten syiden takia konserttia ei siirretä enää eteenpäin, vaan se muuttuu verkkokonsertiksi.

Laulaja Annimaria Rinne ja UMO Helsinki Ensemble tarttuvat ennakkoluulottomasti “suuren amerikkalaisen laulukirjan” säkeisiin – eli 1920–1950 luvun suosittuihin Broadway-teattereiden sekä Hollywood-elokuvien musiikkinumeroihin. Luvassa enemmän ja vähemmän kuultuja musikaaliklassikoita tyylikkäinä sovituksina.

Tribuutti Art Blakeyn Jazz Messengersille

UMO Helsinki Ensemble:
Tribute to Art Blakey and The Jazz Messengers

Ilmainen verkkokonsertti on katsottavissa Helsinkikanava.fi:ssä ti 26.1. klo 13 alkaen, pe 26.2. klo 24 asti.

UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienyhtye UMO Helsinki Ensemble nostaa hattua rumpali Art Blakeylle (1919–1990) ja tämän johtamalle The Jazz Messengersille tammikuun lopun lounaskonsertissa, joka pidetään tällä kertaa maksuttomana verkkokonserttina Helsinkikanava.fi’ssä.

The Jazz Messengers oli Art Blakeyn perustama ja johtama sekstetti, joka toimi alati vaihtuvalla kokoonpanolla aina 1950-luvulta 1990-luvun vaihteeseen. Yhtyeen tavaramerkki oli aggressiivisen svengaava, bebopiin pohjautuva blues-sävytteinen Hard Bop. Ryhmästä kehittyi nuorten lahjakkaiden jazzmuusikkojen kiitorata ja yhtyeestä ovat ponnahtaneet esille suuruudet kuten Wayne Shorter, Benny Golson, Freddie Hubbart, Keith Jarrett sekä Wynton ja Branford Marsalis.

 HKO:n ja UMOn klarinetistit parrasvaloissa

Helsingin kaupunginorkesteri &
UMO Helsinki Jazz Orchestra:
Clarinet Heroes (and a Lonely Trombone Player)
Kapellimestarina Ed Partyka

Tämän hetken tietojen mukaan tulossa on maksuton konserttistriimaus Musiikkitalolta pe 12.2. klo 19 alkaen Helsinkikanava.fi:ssä ja HKO Screen -palvelussa. Konsertti on katsottavissa toistaiseksi. Jos yleisökonsertteja voidaan helmikuussa järjestää, tulevat konserttiliput myyntiin erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Molempien orkesterien klarinetistit loistavat parrasvaloissa, kun klassinen musiikki ja jazz iskevät silmää toisilleen Helsingin kaupunginorkesterin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertissa. Eleganttia iltaa isännöi vuoden 2020 alussa UMOn taiteellisena johtajana aloittanut Ed Partyka, joka johtaa nyt ensimmäistä kertaa HKO:ta.

Aki Rissasen musiikkia ensimmäistä kertaa big band -sovituksina (live & stream)

UMO Helsinki Jazz Orchestra
feat. Aki Rissanen: Art Forms
Kapellimestarina Mikko Hassinen

Tämän hetken tietojen mukaan tulossa on sekä livekonsertti Malmitalossa to 18.2. klo 19, että suora striimi UMO Helsinki -mobiilisovelluksessa. Striimi on katsottavissa to 18.2. klo 19 alkaen, to 25.2. klo 24 asti. Jos yleisötapahtumien rajoitukset jatkuvat, verkkokonsertti toteutuu joka tapauksessa.

Kiistatta yksi tämän hetken mielenkiintoisimpiin kotimaisiin jazznimiin lukeutuva pianisti Aki Rissanen saapuu UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi. Konsertissa kuullaan Rissasen musiikkia ensimmäistä kertaa sovitettuna isolle jazzorkesterille. Ohjelmisto on koottu Aki Rissanen Trion kolmelta levyltä, Amorandom (2016), Another North (2017) ja Art In Motion (2019). Luvassa on erinomainen kolmen A:n ilta!

Livekonsertin liput 25 €, verkkokonsertti 10 €.