Eclipse Musicin artisteille kolme EMMA-ehdokkuutta

141
lukukertaa

Eclipse Musicin artistit saavuttivat peräti kolme EMMA-ehdokkuutta vuoden 2020 Emmagaalassa. Vuoden jazzalbumiehdokkaina ovat Mortality -kollektiivin omaa nimeä kantava esikoisteos sekä Jussi Lehtonen Quartetin Connection -albumi. Vuoden lastenmusiikkikategoriassa ehdolla on Maco Oey albumi Siistii!, johon lyriikat on kirjoittanut Jaakko Löytty.

Mortality

Verneri Pohjola – trumpetti
Pauli Lyytinen – saksofonit
Aki Rissanen – piano, Rhodes
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut
Jere Haakana – kitara
+
Teemu Viinikainen – kitara
Tapio Ylinen – sävellykset

Mortality on kotimaisen jazzin kärkinimistä koostuva supergroup. Yhtyeen nimeä kantava esikoislevy Mortality on konseptialbumi, jonka teema on nimensä mukaisesti kuolevaisuus ja ihmiselon rajallisuus. Kappaleet ovat alunperin projektin tuottajan Tapio Ylisen sävellyksiä ja ne ovat syntyneet hänen vaimonsa traagisen kuoleman välittömissä jälkimainingeissa. Mortality yhdistää progressiivisen rockin konseptitaide-estetiikan jazzin soundimaailmaan, harmoniaan ja improvisatorisuuteen.

Jussi Lehtonen Quartet: Connection

Jussi Lehtonen, rummut, sävellykset
Joonatan Rautio, saksofoni
Holger Marjamaa, piano
Heikko Remmel, basso

Yrjö-palkinnon syksyllä 2018 saanut rumpali Jussi Lehtonen johtaa kvartettia, jossa soittavat hänen itsensä lisäksi kansainvälisen jazz-supertähden Chris Bottin yhtyeessä työskentelevä pianisti Holger Marjamaa, kontrabasisti Heikko Remmel sekä saksofonisti Joonatan Rautio. Vahvasti jazzin traditiossa kiinni oleva Connection -albumi sementoi kvartetin yhdeksi parhaista tyylilajinsa edustajista pohjoismaissa.

Maco Oey: Siistii!

Maco Oey – sävellykset, laulu
Jaakko Löytty – sanoitukset

Laulaja-lauluntekijä Maco Oeyn ja lyyrikko Jaakko Löytyn hedelmällinen yhteistyö on tuottanut albumillisen lämminhenkisiä lastenlauluja juurevalla pop/rock-poljennolla. Siistii! – albumin hauskasti kerrottujen laulujen aiheita ovat mm. kierrättäminen, eläimet ja suvaitsevaisuus. Musiikillisesti laulut ovat rytmisesti vaihtelevia: riehakkaista kappaleista rauhallisiin balladeihin. Lauluilla annetaan lapsille iloa, tietoa ja luodaan yhdessäolon kokemuksia.