Gunu Karjalaisen all stars -bändi yhdistää voimansa Palefacen kanssa

250
lukukertaa
Cover design: Aarni Ylinen.

Trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalaisen johtama Fellowship Quintet on eturivin kotimainen jazzyhtye, joka saa uudelle albumilleen mukaan kotimaisen hiphopin kärkinimen: Palefacen. ”Fellowship” -nimeä kantava albumi julkaistaan CD:nä ja digitaalisesti 4.12. Albumia edeltää 27.11. julkaistava vinyylisingle, joka sisältää Palefacen tähdittämät kappaleet sekä latauskoodin muodossa koko albumin.

Albumin yhteydessä julkaistaan myös musiikkivideo kappaleesta ”Unexpected Twist of Fate”.Mikko ”Gunu” Karjalainen on yksi suomen kiireisimpiä trumpetisteja, joka on tehnyt yhteistyötä sekä jazzmusiikin kärkinimien kuin suosituimpien pop-artistienkin kanssa (mm. Mariska). Hän on soittanut kansainvälisten jazzlegendojen kanssa (esim. Kenny Garrett, John Scofield, Joe Lovano, Jeff ”Tain” Watts, Jerry Bergonzi and Dave Kikoski) sekä myös useissa kotimaisen jazzin kärkikokoonpanoissa (mm. Jukkis Uotila ja Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana).

Gunun lisäksi albumilla soittavat niin ikään omien instrumenttiensa halutuimmat taitajat: kontrabasisti Antti Lötjönen, saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival, rumpali Jussi Lehtonen sekä jazz-supertähti Chris Bottin pianistinakin tunnettu virolainen virtuoosi Holger Marjamaa.

Gunun sävellykset ovat vahvasti jazzin traditioon pohjautuvia, mutta samalla moderneissa virtauksissa kiinni olevaa nykyjazzia. Palefacen lyriikat puolestaan käsittelevät sanataiteilijalle tyypilliseen tapaan äärimmäisen ajankohtaisia aiheita, kuten ilmastonmuutoksen kasvavaa uhkaa singlenäkin julkaisutavassa kappaleessa ”A Second Notice”.

Albumin julkaisukonsertti Koko Jazz Clubilla 7.12. siirtyy pandemiarajoitusten vuoksi myöhempään ajankohtaan.

MIKKO KARJALAINEN FELLOWSHIP QUINTET feat. PALEFACE: Fellowship (ECD-2020126)

TRACKLIST:
1. The Thang (intro) – (ISRC: FIECL2000217)
2. Manago Blues – (ISRC: FIECL2000108)
3. A Second Notice (feat. Paleface) – (ISRC: FIECL2000218)
4. Wisdom – (ISRC: FIECL2000219
5. Federer – (ISRC: FIECL2000220)
6. Two Step (Honaunau Bay) – (ISRC: FIECL2000221)
7. Capricorn – (ISRC: FIECL2000222)
8. Unexpected Twist of Fate (feat. Paleface) – (ISRC: FIECL2000223)
9. Godspeed (ISRC: FIECL2000235)