UMOlta uusi mobiilisovellus

28
lukukertaa

UMO Helsinki Jazz Orchestra on julkaissut mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa konserttien katsomisen älylaitteilla. Sovelluksen kautta voi katsoa ja kuunnella konserttistriimauksia suorana tai jälkitallenteina. Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on ilmaista.

Jatkossa UMO Helsinki Jazz Orchestra toteuttaa konserttistriimauksia säännöllisesti. Osa striimattavista konserteista tulee olemaan maksullisia ja osa maksuttomia. Liput maksullisiin verkkokonsertteihin ostetaan kätevästi sovelluksen kautta.

Sovelluksesta löytyy myös arkisto, josta voi katsoa orkesterin aiempia tallenteita sekä yksittäisinä kappaleina että kokonaisina konsertteina. Sovellus toimii myös kätevänä konserttikalenterina.

Ilmainen UMO Helsinki -sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteisiin (Google Play- kaupasta tai AppleStoresta). Konserttien katsominen älytelevisiolla onnistuu Chromecastin, AirPlayn ja Apple TV:n kautta.

– Sovelluksen kehittäminen on osa digiloikkaa, jonka UMO Helsinki Jazz Orchestra on ottanut kuluvana vuonna. Kun konsertit kevättalvella peruttiin, ideoimme nopeasti korvaavaa digitaalista toimintaa. Toteutimme kotiäänityksinä upeita mosaiikkivideoita koko orkesterin ja ulkomaalaisten solistiemme kanssa, loimme UMO goes Duo -sarjan YouTubeen, teimme kokeiluluontoisesti kaksi konserttistriimausta ja käynnistimme mobiilisovelluksen suunnittelun. Samaan aikaan olemme panostaneet oman, ammattilaistasoisen studio- ja tallennuslaitteiston hankintaan. Jatkossa toteutamme konserttistriimaukset omalla laitteistollamme oman henkilökuntamme voimin. Kaikessa kurjuudessaan korona-aika on mahdollistanut meille upean digitaalisen loikan, kertoo toiminnanjohtaja Eeva Pirkkala.

UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoaa ilmaisen verkkokonsertin mobiilisovelluksen lataajille. Tarjottu verkkokonsertti on katsottavissa ainoastaan sovelluksen kautta, torstaista 12.11. klo 19 alkaen 7 vuorokauden ajan. Konsertissa kuullaan UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Nina Myansyyskuussa tehdyn konserttitallenteen ensimmäinen puolisko.