Partylandmen: Atonal standards vol I

1842
lukukertaa

The Partylandmen: Atonal standards vol I
2005 Hankikanto HKT 700

The Partylandmen: Atonal standards vol I

Cover : Tomi Riionheimo.

1.Forenotes
2.Standard 3
3.Standard 4
4.Standard 5
5.Standard 6
6.Standard 7
7.Standard 8
8.Standard 9
9.Standard 10
10.Standard 11
11.Standard 12
12.Standard 13
13.Standard 14
14.Standard 16
15.Appendix

Music by The Partylandmen.

Jouni Joronen (org, keyb, perc), Lauri Hannu (dr, g, bjo).

Recorded by The Partylandmen at Tiny Stick Studio during 2004
Edited at Tiny Stick Studio by Lauri Hannu
Mastered by Tomi Pietilä at Mixroom Studio, 10/2005

Arvio: 1 tähti

Urkuri Jouni Jorosen soololevyjen lisäksi Hankikannon tallista löytyy myös Jorosen ja kitaristi Lauri Hannun duoprojekti The Partylandmen. Jos on Jorosen sooloilmaisu omintakeista ja armotonta, ei duo päästä yhtään sen vähemmällä, hyvinkin päinvastoin.

”Atonaaliset standardit” lähtee heti aluksi rikkomaan konventioita ilmaisulla, jossa Jorosen hammond-juoksutukset kohtaavat Hannun preparoidun kitaran (?), jonka soundi on kuin viululla Peitsamon Puiselta levyltä. Siis ääni, jonka kertakuulema riittää hyvin koko loppuiäksi.

Jatkossakaan Jorosen ja Hannun soundit ja soittotapa eivät kohtaa. Joronen kuulostaa soundillisesti ihan ”nätiltä” hammondilta, Hannu on mieltynyt riipiviin ja raastaviin soundeihin, eikä soitto tonaalistisestikaan laskeudu tavanomaiseen missään vaiheessa. Joronen on standardi, Hannu on atonaali.

Free jazzin kohdalla on kestäväksi osoittautunut käyttöohje ”nautittava elävänä”. Partylandmenin kaltaisen avantgarden ja undergroundin kohdalla tämä ohje tuntuu samaten ainoalta järkevältä. Joko elävänä, tai ei ollenkaan.

Standard 5:n kohdalla Hannun epäkitaransoiton yltyessä huomasin yhtäkkiä, että minullahan on elämä, ja se on jossakin muualla. Kiirehdin pois, tuli helpompi olo.

Myöhemmin kävin levyn toki kokonaan läpi, mutta uutta kerrottavaa ei ilmennyt.

Yritän positiivisesti: rankka levy minua huomattavasti rankemmille ihmisille.