Sointi Jazz Orchestran Maailmanlopun konsertti toukokuussa

920
lukukertaa
Kuva: Pietari Purovaara.

Nuorista ammattilaisista koostuva Sointi Jazz Orchestra esiintyy Konepajan Brunolla 10.5. Maailmanlopun konsertissa kuljetaan musiikin siivin modernin maailman uhkien, kuten ilmastonmuutoksen ja antibioottiresistenssin äärelle. Aleksis Liukon, Panu Luukkosen, Siiri Partasen, Oskari Siirtolan sekä Rasmus Soinin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa eksistentiaalisten uhkien ennusteista sekä niiden herättämistä tunnelmista.

”Taide ei pysty pelastamaan maailmaa, mutta se on keino käsitellä aihetta, joka velloo sanojen ja tekojen välimaastossa”, kertoo Sointi Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Rasmus Soini. Turvattomuuden tunteista kumpuavat pelot, toiveet ja ristiriidat puetaan musiikissa sanojen sijaan säveliksi. Illan juontajan, näyttelijä-lauluntekijä Susanna Hyvärisen tulkitsemat tekstit taustoittavat ja syventävät sävellysten teemoja ja tunnelmia. Juonnot on kirjoitettu yhteistyössä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Marja-Liisa Viherän ja Hazel Salmisen kanssa.

Sointi Jazz Orchestra on 18 nuoresta muusikosta koostuva ammattilaisorkesteri. Vuonna 2013 perustettu SJO esittää vuosittain uusia ennakkoluulottomia ja yllätyksellisiä konserttikokonaisuuksia, ja orkesteri tunnetaan persoonallisena big band -perinteen uudistajana. Elokuvallisia tunnelmia, taidokkaita improvisaatioita sekä yllätyksellisiä sovitusratkaisuja pursuava musiikki luo konserteista ainutlaatuisen sanattoman musiikkimatkan, joka pitää kuulijan otteessaan.

Syksyllä 2018 Sointi Jazz Orchestra julkaisi suomalaisen jazzin elävän legendan, saksofonisti-huilisti Juhani Aaltosen kanssa kolmannen studioalbuminsa Saarnaaja (Nova Records). Aaltosen persoonasta ja urasta inspiraationsa saaneen albumin julkistusta seurasi kuuden konsertin mittainen kiertue eri puolille Suomea.

Sointi Jazz Orchestra: Maailmanlopun konsertti
Pe 10.5.2019 klo 20
Konepajan Bruno, Aleksisi Kiven katu 17A, Helsinki
Liput 15/12€ Tiketistä
Ennen konserttia on mahdollisuus nauttia vegaaninen buffetillallinen klo 18 alkaen. Ruokalippu 40€ (sis. buffet & konsertti) saatavilla Tiketistä 5.5. asti.
Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 17.4.
Maailmanlopun konsertti Facebookissa

Sointi Jazz Orchestra
Musiikinjohto:  Rasmus Soini
Saksofonit: Mikko Innanen / Jesse Vilhomaa / Frans Thomsson / Janne Saarinen / Pekka Seppänen
Trumpetit: Esko Heikkinen / Tomi Nikku / Kalevi Louhivuori / Jasmin Afaneh
Käyrätorvi: Hannes Kaukoranta
Pasuunat: Mikko Haanpää / Panu Luukkonen / Matti Vuolahti
Tuuba: Kenneth Ojutkangas
Piano: Aleksi Liukko
Kontrabasso: Oskari Siirtola
Rummut: Siiri Partanen