Süle Jazz Trio Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa

1157
lukukertaa

Pianisti-säveltäjä László Sülen suosittu jazzkonserttisarja jatkuu to 26.4. klo 18 Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Tällä kertaa Sülen kanssa lavalle astuvat Iida-Vilhelmiina Sinivalo (sello) ja Pentti Lahti (huilut). Ohjelmistossa kuullaan Sülen varta vasten tähän konserttiin säveltämiä kappaleita.

Konsertti on ilmainen. Käsiohjelma 5 €, tuotto menee lyhentämättömänä esiintyjille.

Iida-Vilhelmiina Sinivalo aloitti sellonsoiton Salon Musiikkiopistossa, josta siirtyi myöhemmin Turun Konservatorioon ammattiopintoihin. Maisteriksi hän valmistui vuonna 2016 Sibelius-Akatemiasta, jossa opiskeli prof. Arto Noraksen ja Timo Hanhisen johdolla. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa ja työskentelee laaja-alaisena freelancer-sellistinä.

Pentti Lahti on yksi monipuolisimmista ja kokeneimmista jazz-saksofonisteista Suomessa. Lahti on soittanut UMO Jazz Orchestrassa jo sen perustamisesta asti vuodesta 1975 ja hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 1983. Lahden, Sülen ja Scarbantia-jousikvartetin yhteinen Absence-levy  ovat palkittiin yhtenä vuoden 2004 parhaista jazzlevyistä. Absencen jatkoksi ilmestyi vuonna 2011 levy nimeltä Silver Solitude.

Unkarilainen, vuodesta 1989 Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä omista sekä muiden sävellyksistä, esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.